GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HOC Bjelolasica i dalje čeka investitore

HOC Bjelolasica i dalje čeka investitore
BEZ INTERESA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2016 / 08:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na natječaj za prodaju imovine HOC Bjelolasice, objavljenom krajem studenog, nije stigla nijedna ponuda, a stečajni upravitelj tog društva Tomislav Đuričin najavljuje novi natječaj početkom iduće godine, vjerojatno s nižim početnim cijenama.

"Iako se natječaj službeno zatvara 8. prosinca, ne očekujem ponude. Slijedi ponovno dogovaranje s najvećim vjerovnicima, bankama Erste i RBA, te Centar bankom u stečaju i Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) o daljim koracima da se pokriju njihova potraživanja, pri čemu je moguće i daljnje spuštanje cijena oglašene imovine HOC-a Bjelolasica za prodaju", kazao je za Hinu Đuričin.

Dodao je da se za svaki novi krug natječaja cijena prodaje spušta otprilike za daljnjih 10 posto.

S obzirom na kraj godine, Đuričin kaže da se novi natječaj teško može očekivati prije siječnja iduće godine, a ako bi završio uspješno, da se netko i javi s konkretnom ponudom, cijeli posao mogao bi biti gotov tek početkom proljeća.

To bi značilo i kraj stečajnog postupka za HOC Bjelolasica, pri čemu Đuričin napominje da je i dalje teško predvidjeti okončanje tog postupka koji će vjerojatno trajati dok se ne proda imovina.

Stečajni postupak za HOC Bjelolasicu pokrenut je krajem travnja 2014., nakon što je za taj HOC obustavljen postupak predstečajne nagodbe, da bi se krajem kolovoza prošle godine na jedan od natječaja za prodaju imovine, odnosno za lokaciju Sabljaci uz istoimeno jezero u sklopu bivšeg Hrvatskog olimpijskog centra (HOC) Bjelolasica u blizini Ogulina javio kupac-tvrtka Air-Albatros s Krka.

Bio je to peti krug natječaja za prodaju imovine HOC-a, koji se kao i za druge objekte, provode neprestano od početka otvaranja stečajnog postupka.

Na toj lokaciji Sabljaci nalazio se i restoran koji je izgorio u požaru 2013., a nakon pet krugova za to se cijena smanjila na nešto malo više od milijun kuna.

Zadnjim natječajem od 28. studenoga ove godine, a koji se sada zatvara bez ponuda, na prodaju su se od imovine HOC-a nudile tri cjeline, od kojih Jasenak I za ukupnih početnih (minimalnih) 16,7 milijuna kuna, od čega se za nekretnine odnosi gotovo 12,5 milijuna kuna, a za pokretnine 4,1 milijun kuna.

Te su cijene i više nego dvostruko manje od ukupno utvrđene vrijednosti imovine na toj cjelini od gotovo 39 millijuna kuna, odnosno od utvrđenih oko 29,1 milijuna kuna za nekretnine i gotovo 9,7 milijuna kuna za pokretnine.

Slično je i za drugu cjelinu, Jasenak II, za koju se ukupno tražilo početnih i minimalnih gotovo 5 milijuna kuna, od čega za nekretnine nešto malo više od 4,7 milijuna kuna, a za pokretnina oko 103 tisuće, dok su utvrđene vrijednosti te cjeline ukupno oko 9 milijuna kuna, od čega nekretnine 8,8 milijuna kuna, a pokretnina na istoj lokaciji 193,7 tisuća kuna.

Treća cjelina koja se prodavala je tzv. pod branom za koju se tražilo početnih 1,7 milijuna kuna, što je i utvrđena vrijednost te nekretnine.

Kao i u prijašnjim natječajima, zainteresirani su morali prethodno uplatiti jamčevinu od 5 posto od ukupne cijene svake pojedine cjeline, što nisu imali uvjet razlučni vjerovnici kao ponuditelji, a nekretnine su mogli i razgledati.

Tagovi: HOC Bjelolasica, Erste, Centar banka, Tomislav Đuričin, CERP
PROČITAJ I OVO
Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.
SIGNALI
Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.
BEČ - Poznati organizator putovanja Gruber Reisen u Austriji je proveo posebno tržišno istraživanje „Barometar putovanja u 2021. godini“, a rezultate istraživanja, prema kojima je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu, objavio je i popularni online stručni magazin Traveller Online.
U fondove se od srpnja do kraja godine vratilo 1,7 milijardi kuna imovine
IMOVINA
U fondove se od srpnja do kraja godine vratilo 1,7 milijardi kuna imovine
ZAGREB – Otvoreni investicijski fondovi s javnom ponudom (UCITS) u Hrvatskoj završili su 2020. godinu s neto ukupnom imovinom od 18,2 milijarde kuna, što je za 19,3% odnosno 4,4 milijarde manje nego na kraju 2019. godine.
Vučić: Kinezi nam dali vakcinu ispod cene
POHVALIO SE
Vučić: Kinezi nam dali vakcinu ispod cene
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije, održanoj nakon zajedničke sednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, da je veoma važno da svi građani razumeju od kolikog je značaja masovna imunizacija, te da je Srbija od Kine dobila vakcinu "ispod cene".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE