GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HND: Sabor treba razriješiti Radmana

HND: Sabor treba razriješiti Radmana
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2013 / 19:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra da Hrvatski sabor, zbog dobrobiti Hrvatske radiotelevizije (HRT) kao javnoga servisa, treba razriješiti Gorana Radmana s dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a, poručio je danas HND u priopćenju što ga je potpisao predsjednik Zdenko Duka.
HND ističe kako je bitan razlog za razrješenje apsolutna nevjerodostojnost glavnoga ravnatelja Radmana, kojem se, kako navodi, svako malo otkriva neki novi sukob interesa ili da je prikrio stvarno imovinsko stanje. Glavnom ravnatelju ne može se vjerovati ako u imovinskoj kartici koju je pod ultimativnim pritiskom prije nekoga vremena morao predati nije prijavio da na Bohinju posjeduje hotel s velikim zemljišnim posjedom, navodi HND i ocjenjuje kako je nevjerojatno da Radman koji je izabran za šefa javne televizije i radija na način, kako je to uradio na današnjoj konferenciji za novinare, doživljava javne kritike.

Podsjetivši kako je novinare na konferenciji okarakterizirao kao "prenositelje zla", HND napominje kako ih je tako nazvao zato što su otkrili da nije prijavio hotel u vlasništvu u Sloveniji.

To otkriće, smatra HND, Radman doživljava kao novinarsku hajku s ciljem izlaganja linču njega, njegove djece i ugrožavanja njegove imovine. "Ne bi li to bilo pomalo suludo, kad ne bi bilo pokvareno", ističe HND i pita: Bi li možda bilo potrebno da vlast pohapsi novinare jer Radman osjeća da ga fizički ugrožavaju!?

Također konstatira kako je lijepo imati hotel na Bohinju i glavni ravnatelj HRT-a ga svakako smije imati, ali svi oni koji o glavnom ravnatelju odlučuju prethodno moraju za tu imovinu znati.

"Radman je na današnjoj novinarskoj konferenciji ne samo nervozno, općenito i paušalno izvrijeđao novinare nego i posredno prisilio sve svoje glavne podređene da mu vlastitom prisutnošću na konferenciji čuvaju leđa", podsjeća HND te ističe, kako se rijetko tko od njih usudio ne doći na Radmanovu konferenciju kao da je najnovija afera i njihova, a ne samo Radmanova osobna stvar.

HND smatra kako je privremeno rukovođenje i stanje privremenosti na HRT-u nešto najgore što se javnoj televiziji i radiju moglo i može dogoditi. "U ovoj je situaciji nažalost još i gore da Radman ostane aktualni glavni ravnatelj, poručuje HND i dodaje kako s obzirom na nepotizam, na neshvaćanje sukoba interesa, na brojna sporna imenovanja, bahatost i poprilični kaos na HRT-u, Hrvatski sabor bi trebao razrješiti glavnog ravnatelja kako bi očuvao potencijal javnog HRT-a.

Tagovi: Zdenko Duka, Hrvatsko novinarsko društvo, HND, Goran Radman, Hrvatska radiotelevizija, HRT
PROČITAJ I OVO
Vraća li se Barcelona masovnom turizmu?
TURIZAM
Vraća li se Barcelona masovnom turizmu?
BARCELONA - Barcelona je pretrpjela velike gubitke zbog izostanka turista tijekom pandemije. Lokalna politika ulaže mnogo napora da se brojke vrate na pretpandemijsku razinu. Kritičare masovnog turizma nitko ne sluša.
Dan D za tržište kriptovaluta
ETF-ovi
Dan D za tržište kriptovaluta
ZAGREB - Dugo očekivani ETF ProShares ponudit će izloženost bitcoin terminskim ugovorima.
Azijska tržišta: Skok indeksa zahvaljujući tehnološkom sektoru
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Skok indeksa zahvaljujući tehnološkom sektoru
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, a najviše, kao i jučer na Wall Streetu, u tehnološkom sektoru, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta znatno pala.
Wall Street: S&P 500 porastao, Dow Jones pao
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 porastao, Dow Jones pao
NEW YORK – Na Wall Streetu je u ponedjeljak Dow Jones indeks blago pao, dok je S&P 500 porastao, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica velikih tehnoloških kompanija.
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u ponedjeljak su u odnosu na petak pali, a promet je povećan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE