GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HGSPOT zabilježio rast prihoda od 50 posto

HGSPOT zabilježio rast prihoda od 50 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2016 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HGSPOT, domaći lanac trgovina informatičke opreme poslovnu 2015. godinu zaključio je s ukupnim prihodom od 95 milijuna kuna, što predstavlja rast od 50 posto u odnosu na 2014. godinu. Proteklu godinu HGSPOT zaključio je i s dobiti u iznosu od tri milijuna kuna.
Navedeni poslovni rezultati nastavak su pozitivnog trenda koji je započeo 2011. godine kada je HGSPOT preuzeo novi vlasnik Saša Lončar te je tvrtku počeo graditi od nule. U 2015. godini HGSPOT je zabilježio značajna ulaganja, a prije svega to se odnosi na otvaranje dviju novih poslovnica u Splitu i Zagrebu uz koje se ukupni broj maloprodajnih trgovina IT opremom popeo na šest. Uz dvije u Splitu i Zagrebu poslovnice se nalaze u Rijeci i Vinkovcima.

Uz pokrivanje šireg tržišta HGSPOT je protekle godine ostvario zacrtane ciljeve po pitanju širenja prodajnog asortimana te uvođenja noviteta na tržištu uz ulaganje u razvoj i proizvodnju vlastitih proizvoda. Jedan od tih noviteta je Virginia White, domaći brend e-cigareta i tekućina, koji je već u prvoj godini postao najprodavaniji domaći brend na tržištu, a može ga se pronaći na preko 2000 prodajnih mjesta širom Hrvatske.

Uz brojne novitete ističe se i nastavak uspješne suradnje s tvrtkom Apple, koja je rezultirala postavljanjem jedinstvenog prodajnog prostora Apple proizvoda u maloprodajnom okruženju u Hrvatskoj.

„Prema trenutno dostupnim podacima procjene vrijednosti tržišta maloprodaje računalnom opremom u Hrvatskoj za 2015. godinu kreću se oko 5 milijardi kuna, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodnu godinu. HGSPOT svoj značajan rast, u odnosu na prosjek samog tržišta, bazira na strategiji poslovanja kojom investiramo umjereno te u skladu s našim trenutnih kapacitetima i mogućnostima, dok najveći naglasak stavljamo na nove proizvode koji su naš prioritet. Sve naše investicije pokrivamo iz vlastitih sredstava i trenutno nemamo nikakvih kreditnih zaduženja." – napominje Saša Lončar prilikom osvrta na značajni rasta prihoda.

HGSPOT danas zapošljava ukupno 50 ljudi, a u 2016. godini očekuje se dodatni rast broja zaposlenih zbog kontinuirane potrebe za stručnim osobama na područjima maloprodaje, veleprodaje te odjela razvoja e-cigareta i e-tekućina. U narednoj godini HGSPOT očekuje nastavak rasta prihoda te značajnije investiranje u postojeće projekte, uz širenje poslovanja na novim tržištima.

Tagovi: HGSPOT, HG Spot, Saša Lončar, Apple, elektronska cigareta
PROČITAJ I OVO
HPK: Čeka nas povijesno najskuplja proljetna sjetva
SJETVA
HPK: Čeka nas povijesno najskuplja proljetna sjetva
ZAGREB - Hrvatsku čeka povijesno najskuplja proljetna sjetva u kojoj troškovi po hektaru mogu doseći šest tisuća kuna, upozorava u petak Hrvatska poljoprivredna komora (HPK).
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale jer je ulagače obeshrabrio jučerašnji oštar pad Wall Streeta, pa su gospodarski poticaji u Kini pali u drugi plan.
Wall Street pao treći dan zaredom
PAD
Wall Street pao treći dan zaredom
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u četvrtak, treći dan zaredom, pa su na putu gubitaka treći tjedan zaredom jer se ulagači pripremaju za povećanje kamatnih stopa američke središnje banke.
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE