GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HETA prodaje nenaplativa potraživanja u BiH

HETA prodaje nenaplativa potraživanja u BiH
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2017 / 08:14
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Loša banka bivše austrijske Hypo Alpe-Adria banke HETA namjerava prodati nenaplativa potraživanja u Bosni i Hercegovini. 

HETA do 10. jula prima prijave zainteresovanih investitora za otkup udjela u banjalučkoj firmi BORA, koja je u njenom 100-postotnom vlasništvu, te otkup potraživanja u postupku koji se službeno naziva "Bolero transakcija", a osim udjela obuhvata i portfelje i nekretnine. 

HETA AT i HETA BiH namjeravaju se osloboditi portfelja nenaplativih kreditnih potraživanja i/ili leasing potraživanja s ukupnom bruto izloženosti od oko 171 miliona eura koja proizilaze iz ugovora o zajmu i/ili leasingu. 

Potraživanja koja postoje od korporativnih, javnih i / ili maloprodajnih dužnika i (ili) nekretnine koje se nalaze u BiH, a koje su rezervirane na firmu Heta d.o.o. Sarajevo imaju ukupnu tržišnu vrijednost od oko 9 milona eura. 

U okviru firme BORA bruto potraživanja iznose 270 miliona eura, a agregirana tržišna vrijednost nekretnina je 8 miliona eura. Potraživanja su osigurana širokim rasponom nekretnina koje obuhvaćaju uglavnom komercijalne, industrijske i stambene nekretnine. 

Predviđeno je da Bolero transakcija bude provedena u obliku kombinirane prodaje imovine u otvorenom, transparentnom i nediskriminirajućom prodajnom procesu, za koji se očekuje da bude zatvoren do kraja zadnjeg tromjesečja 2017. 

Iako je jasna želja da HETA proda dionice, portfelje i nekretnine putem jedne transakcije jednom ponuđaču, dopušteno je i zasebno izražavanje interesa za pojedine dijelove. Odabrat će se komercijalno najbolja ponuda s povlaštenim postupkom koji se odnosi na ponude u vezi s 100-postotnom Bolero transakcijom. 
Zainteresovani investitori dužni su da izraze interes za sudjelovanje u Bolero transakciji do 10. jula 2017. u pisanom elektroničkom obliku. Nakon primitka i ocjene njihove prijave, zainteresirane stranke će biti pozvane da sudjeluju u daljnjem postupku prodaje. 
HETA je imenovala Deloitte kao finansijskog savjetnika za pomoć u Bolero transakciji.

Tagovi: Heta Asset Management
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi blago porasli, u fokusu Podravka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago porasli, u fokusu Podravka
ZAGREB - Nakon žestoke rasprodaje u ponedjeljak, utorak je donio blagi oporavak na Zagrebačkoj burzi.
Zagrebački ugostitelji dobivaju krovnu digitalnu platformu Zagreb Mingles
GASTRO
Zagrebački ugostitelji dobivaju krovnu digitalnu platformu Zagreb Mingles
ZAGREB - Nakon dugog toplog ljeta, život se vratio na zagrebačke ulice, a novim projektom Zagreb Mingles, on će doživjeti svoj gastronomski vrhunac koji će biti sjajna uvertira u uzbudljivu jesen u metropoli.
Dolarov indeks kliznuo s najviših razina u četiri tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo s najviših razina u četiri tjedna
LONDON - Dolar je u utorak oslabio s najviše razine u četiri tjedna prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok investitori za daljnje smjernice u vezi poticaja čekaju odluke s ovotjednih sjednica ključnih središnjih banaka, posebno američkog Feda.
Rusija produljila zabranu uvoza hrane iz EU-a i SAD-a
UVOZ HRANE
Rusija produljila zabranu uvoza hrane iz EU-a i SAD-a
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin produljio je do prosinca 2022. godine embargo na uvoz hrane iz EU-a i SAD-a kojim je Moskva uzvratila na zapadne sankcije Rusiji zbog pripojenja Krima.
Vujčić: Ne vidim neki veliki rizik od inflacije
GUVERNER
Vujčić: Ne vidim neki veliki rizik od inflacije
ZAGREB - "Vidim rizike koji proizlaze iz ovih cijena koje vidimo u ovom trenutku na tržištu obveznica, nekretnina gdje se velik dio novca prelio pa i kriptovalute."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE