GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Herceg Novi: U Gradskoj luci sve više brodova

Herceg Novi: U Gradskoj luci sve više brodova
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2015 / 15:27
Autor: SEEbiz / Radio Jadran
HERCEG NOVI - U gradskoj luci Škver u Herceg Novom, koja raspolaže sa 40 vezova, povećan je obim posla i promet plovila, pa svakodnevno stižu veći putnički brodovi Knez Lipovac, Vesna, Budva, Marija D, koji dovoze strane turiste u kratku posjetu gradu, a tu su i manji jedrenjaci, katamarani i gliseri koji se obično zadržavaju jedan dan.
Novoimenovani v.d. direktor Gradske luke Vladimir Zloković kazao je za radio Jadran da su prihodi u maju i junu ove godine bili manji u odnosu na prošlu, dok se u julu bilježi blago poboljšanje.

"Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti da premašimo prošlogodišnje rezultate, kao i da ćemo poboljšati ponudu i ukupnu uslugu luke, čime bismo doprinijeli širenju pozitivnog turističkog imidža grada Herceg Novog, Boke Kotorske i Crne Gore", dodao je on.

Rekordna godina za hercegnovsku gradsku luku Škver je bila 2013. godina, koju je tada posjetilo preko 1.500 plovila, od toga preko 1.000 motornih jahti i jedrilica i preko 500 manjih i većih turističkih i izletničkih brodova.

Od manjih zahvata ove godine predstoji sanacija postojećih klupa, kanti za odlaganje otpada, a posebna pažnja u ljetnjim mjesecima biće posvećena bezbjednosti luke.

"Prošle sedmice održana je javna rasprava o Nacrtu plana davanja koncesija za luke od lokalnog značaja i ostale objekte obalne infrastrukture, a jedan od zaključaka je da Opština razmotri važnost aktuelnog urbanističkog plana Šetališta Pet Danica čime se otvara mogućnost za dalje aktivnosti u Luci", podsjeća Zloković.

Prema njegovim riječima, od izuzetnog javnog interesa je da koncesionim aktom budu definisani komunalni i ribarski vezovi, što će unaprijediti sadržaj i način korišćenja gradske Luke Škver

"Sa novskim ribarima postoji dobra saradnja i razumjevanje, iako je problem Luke Škver svakako nedostatak prostora, kako operativnog tako i prostora namijenjenog za vezove raznih plovila", zaključio je on.

U bokeljskim opštinama i Budvi do 21. jula planirane su četiri javne rasprave o Nacrtu plana davanja koncesija za luke od lokalnog značaja i ostale objekte obalne infrastrukture za 2015. godinu. Javno preduzeće Morsko dobro je predložilo osam luka od Herceg Novog do Budve, među kojima su tri na području hercegnovske opštine: Luka Škver, akvatorij i sidrište Luke Zelenika i Lazaret – Meljine.

Tagovi: Herceg Novi, Luka Herceg Novi, Luka Škver, Vladimir Zloković, Šetalište pet Danica
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE