GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HDZ: Pelješki most je projekt koji se realizira

HDZ: Pelješki most je projekt koji se realizira
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2011 / 15:26
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Predsjednik Dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić, predsjednica HDZ-a Grada Dubrovnika Dubravka Šuica i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas su na konferenciji za novinare reagirali na jučerašnje izjave čelnika Kukuriku koalicije vezano za gradnju Pelješkog mosta.

Frano Matušić rekao je da je jučerašnja prijetnja "restoranske koalicije" kako će biti zaustavljena dva kapitalna projekta na hrvatskom jugu ukoliko oni dođu na vlast - izgradnja mosta Pelješac i nastavka izgradnje autoceste do Dubrovnika, prijetnja koja se nadvila nad hrvatskim jugom.

"Kosternirani smo, kao i brojni građani koji nas zovu, nakon što su izrečene ove tvrdnje budući da su lokalni dužnosnici stranaka 'kukuriku koalicije' zagovarali izlazak hrvatskog juga iz prometne izolacije", dodao je.

"Pelješki most nije nerealan projekt već projekt koji se realizira. Nažalost zbog recesije u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, most se počeo financirati usporenim modelom. Do sada je potrošeno preko 200 milijuna kuna za izgradnju mosta Pelješac. Vidi se i na jednoj i na drugoj obali koliko je napravljeno. Pronađena je i nova financijska konstrukcija što pozdravljamo, a u ovoj je godini predviđeno 100 milijuna kuna za Pelješki most", naglasio je saborski zastupnik HDZ-a Matušić.

Također je rekao kako HDZ ne želi postupati kao što je postupao Radimir Čačić, čije bi tvrtke započinjale radove na nekim objektima u Hrvatskoj pa ih ne bi završile, za što je najbolji primjer neizgrađeni Dom umirovljenika u Dubrovniku.Bilo bi dobro da oni ljudi koji govore o Pelješkom mostu i kako on ne treba, dođu automobilom do Dubrovnika i prođu kroz Neum gdje su neki dan bile kolone duge osam kilometara, rekao je Matušić, zapitavši kako će tek biti u trenutku kada Hrvatska stupi u šengenski reži ?Kada je autocesta u pitanju Matušić je naglasio da je 2003. tadašnja vladajuća koalicija iz planova izbrisala autocestu od Splita prema Dubrovniku, što je HDZ, kada je došao na vlast, vratio u planove.Župan dubrovako-neretvanske županije Nikola Dobroslavić poručio je čelnicima "kukuriku kolicije" ako već ne mogu pomoći, neka ne odmažu hrvatskom jugu, koji se nalazi u prometnoj izolaciji.U Dubrovnik se sada dolazi preko četiri carinske i četiri policijske kontrole, što je za sve naše građane katastrofa, posebice za turizam.

Uvođenjem šengena situacija će biti još gora jer će granica na Neumu biti vanjska granica EU. I autocesta i Pelješki most su nam potrebni, a komentari protiv izgradnje mosta vrijeđaju građane i zdravi razum, naglasio je župan Dobroslavić .I saborska zastupnica i predsjednica dubrovačkoga gradskog HDZ-a Dubravka Šuica istaknula je važnost tih projekata."Lako je iz zagrebačkih fotelja komentirati neisplativost mosta i autoceste jer onaj tko nije umjesto u Dubrovnik sletio u Split ili čekao u Neumu nekoliko sati, taj ne shvaća što znači povezivanje hrvatskih teritorija", kazala je Šuica.

Tagovi: Pelješki most, Frano Matulić, Dubravka Šuica, HDZ
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE