GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa OTP Investu odobrila osnivanje Fonda za stabilnost

Hanfa OTP Investu odobrila osnivanje Fonda za stabilnost
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 14:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je rješenje kojim se OTP investu odobrava osnivanje i upravljanje Fondom za stabilnost.

Na sjednici Upravnog vijeća Hanfe održanoj u četvrtak, navedeno je kako se radi o otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom (UCITS) koji se osniva na određeno vrijeme od tri godine, a namijenjen je institucionalnim ulagateljima koji su spremni uložiti najmanje milijun kuna, na tri godine, te koji u tom razdoblju neće imati potrebe za likvidnosti te mogu podnijeti umjeren rizik ulaganja.

Novčana sredstva ulagatelja prikupljat će se tijekom razdoblja početne ponude udjela koje traje najviše trideset dana. Najniži iznos koji će se prikupiti prilikom osnivanja Fonda je petsto milijuna kuna, a najniži novčani iznos pojedinog ulagatelja tijekom početne ponude udjela i prikupljanja sredstva iznosi milijun kuna, koliko je i početna cijena jednog udjela. Ulazna i izlazna naknada neće se naplaćivati, dok će se obračunavati i naplaćivati naknada za upravljanje i naknada za depozitara, kao i drugi troškovi i naknade precizirane u prospektu Fonda.

Svrha fonda zajedničko je ulaganje imovine, prikupljene javnom ponudom udjela u Fondu i to prvenstveno otkupom prenosivih dužničkih vrijednosnih papira i instrumenata tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska, te otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS) koji su osnovani na području Hrvatske, a koji svoju imovinu pretežno ulažu u obveznice.

Investicijski cilj fonda je da ulagateljima ponuditi primjerenu likvidnost uloženih sredstava, očuvanje početne vrijednosti uloga i ostvarivanje primjerenog povrata na uložena sredstva i povećanje likvidnosti prenosivih dužničkih vrijednosnih papira i instrumenata tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska.

U donesenom rješenju istaknuto je da je OTP invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje fondovima odobrena iznimka za ulaganje preko 35 posto neto imovine Fonda za stabilnost u prenosive vrijednosne papire i to obveznice, te instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska.

Tagovi: Hanfa, OTP Invest, Fond za stabilnost
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE