GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa odobrila osnivanje pet novih investicijskih fondova

Hanfa odobrila osnivanje pet novih investicijskih fondova
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hanfe odobrilo je osnivanje pet novih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom, čime je do sada u 2022. Hanfa odobrila osnivanje deset novih takvih fondova, izvijestila je u srijedu ta regulatorna agencija.

Zahtjev za osnivanje novih fondova podnijela su društva Eurizon Asset Management Croatia, OTP Invest i Raiffeisen Invest, a svih pet fondova su otvoreni investicijski fondovi s javnom ponudom, klasificirani kao fondovi s dospijećem.

Kao što i sam naziv kaže, riječ je o fondovima koji imaju točno određeni datum dospijeća i osnivaju se na točno određeni rok, u ovom slučaju na tri ili pet godina, navedeno je u priopćenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Zbog neopravdano naplaćenih naknada od strane leasing društava potrošačima dosad vraćeno 750 tis. kn

Također, izvijestili su iz Hanfe, na današnjoj sjednici je doneseno šest rješenja kojima se utvrđuje da su leasing društva otklonila nadzorom utvrđene nepravilnosti u obračunu naknada, na način da su donijela nove ili izmijenila postojeće interne akte.

Time je uređen obračun naknada iskazan na jasan i transparentan način i usklađen sa Zakonom o potrošačkom kreditiranju i Zakonom o zaštiti potrošača, napisali su iz Hanfe.

Agencija je podsjetila da je u lipnju nad leasing društvima provela nadzor obračuna naknada u kojima se istražilo koliko su cjenici naknada pregledni i razumljivi te jesu li ugovori o financijskom leasingu u skladu sa zakonima koji reguliraju prava potrošača.

Nakon utvrđenih nepravilnosti kod dva društva zbog neopravdano naplaćenih naknada do sada je potrošačima vraćeno 750.000 kuna, istaknuli su iz Hanfe.

Tagovi: Hanfa, Eurizon Asset Management Croatia, OTP Invest, Raiffeisen Invest
PROČITAJ I OVO
Likan: Mala ponuda i velika potražnja za nekretninama u regiji
RIJEČ AUTORITETA
Likan: Mala ponuda i velika potražnja za nekretninama u regiji
ZAGREB - Ideja o povezivanju tržišta u regionu dobija sve veći zamah u svim ekonomskim djelatnostima, pa i u industriji nekretnina, koja se možda najbrže razvija i prilagođava.
Zlato na najnižoj razini u dva mjeseca
OŠTAR PAD
Zlato na najnižoj razini u dva mjeseca
NEW YORK - Prošlotjedna događanja na tržištima kapitala bila su prepuna neizvjenosti jer je nad tržištima još uvijek visjela prijetnja da u Kongresu neće biti dogovora o podizanju gornje granice američkog javnog duga.
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor podiže vrijednost Nasdaqa
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor podiže vrijednost Nasdaqa
NEW YORK - Na Wall Streetu je S&P 500 indeks prošloga tjedna blago porastao, ponajviše zahvaljujući snažnom skoku cijena dionica tehnoloških kompanija, dok su na europskim burzama indeksi pali.
Dolar ojačao treći tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao treći tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nesigurnosti na burzama i povećanim očekivanjima da će Fed dodatno podignuti kamatne stope.
Zagrebačka burza: HT u fokusu na kraju svibnja, različiti smjerovi indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu na kraju svibnja, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi CROBEX prošloga tjedna blago oslabio drugi tjedan zaredom, dok je CROBEX10 ojačao, a trgovalo se oprezno, na što ukazuje niži promet nego u prethodnom tjednu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE