GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Odobreno uvrštenje na burzu dionica Primo Real Estate i Ville Dubrovnik

Hanfa: Odobreno uvrštenje na burzu dionica Primo Real Estate i Ville Dubrovnik
PROSPEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrila prospekte za uvrštenje na Zagrebačku burzu (ZSE) dionica dviju tvrtki - zagrebačke tvrtke Primo Real Estate te tvrtke Villa Dubrovnik.

Kako se navodi u priopćenju, Upravno Vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo dva rješenja o odobrenju prospekta za uvrštenje dionica na uređeno tržište kapitala, a riječ je o društvu Primo Real Estate d.d. iz Zagreba te društvu Villa Dubrovnik d.d. iz Dubrovnika.

Tvrtki Primo Real Estate odobren je jedinstveni prospekt za uvrštenje 806.385 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 200 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 161,3 milijuna kuna.

Inače, po podatcima s internet stranice tvrtka Primo Real Estate, koja se bavi poslovanjem nekretninama, upisano je u sudski registar 15. rujna 2020. godine , a dokapitalizacijom u visini 161 milijuna kuna AZ mirovinski fondovi u njemu su stekli vlasnički udio od 99,9 posto.

Hanfa za tvrtku Villa Dubrovnik navodi da joj je odobrena dopuna ranije podnesenog jedinstvenog prospekta u vezi s uvrštenjem 830.019 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 100 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 83 milijuna kuna. "Iako je društvo prvotni zahtjev podnijelo i dobilo odobrenje Hanfe još prošle godine nije došlo to uvrštenja dionica na uređeno tržište te se sada pristupilo navedenoj nadopuni i novom rješenju Hanfe", napominje se u priopćenju.

Pritom se ne iznose nikakvi drugi detalji, a zadnji podatci Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) većinski vlasnik Ville Dubrovnik je nizozemski Martimus B.V. koji drži 51 posto dionica, dok Dogus Croatia ima 38,60 posto, 6,13 posto dionica ima Centar za restrukturiranje i prodaju, a preostalih nešto više od četiri posto dionica imaju mali dioničari.

Hanfa je u priopćenju s današnje sjednice Upravnog vijeća izvijestila i kako je donijeto rješenje kojim se društvu ZB Invest d.o.o. iz Zagreba, u bitnome, nalažu mjere otklanjanja nepravilnosti u vezi funkcije praćenja usklađenosti s relevantnim propisima i funkcije interne revizije. Također, društvu se kao posebne mjere nalažu dostava izvještaja funkcije praćenja usklađenosti s relevantnim propisima i dostava izvještaja funkcije interne revizije o njihovoj procjeni usklađenosti odnosno adekvatnosti, učinkovitosti i djelotvornosti pojedinih segmenata poslovanja koji su bili predmetom neposrednog nadzora Hanfe, ističe se u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, Primo Real Estate, Martimus B.V., Dogus Croatia, Dogus grupa, Villa Dubrovnik, AZ mirovinski fondovi, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
BEOGRAD – Tipično letnje zatišje vladalo je danas na Beogradskoj berzi, uz slab promet i mirovanje referentnih indesa.
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
ZAGREB - Vrhunac sezone objave poslovnih rezultata donio je nešto optimizma na Zagrebačku burzu.
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
DOBRE VIJESTI
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
ZAGREB - Turistički radnici i svi ostali vezani uz tu industriju strahovali su da bi se odlaskom Hrvatske u crveno mogao smanjiti broj rezervacija i turističkih dolazaka.
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
DEMANTI
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje i tamošnja Turistička zajednica u četvrtak su opovrgnuli napise po kojima je Festival "Austrija goes Zrce" bio leglo zaraze za najmanje 94 Austrijanca oboljelih od covida-19, ističući da je u njihovoj karanteni sada 12 pozitivnih, ali nitko nije iz Austrije.
Dolar blago oslabio četvrti dan zaredom
FOREX
Dolar blago oslabio četvrti dan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i u četvrtak, četvrti dan zaredom, nakon poruka američke središnje banke da će i dalje voditi poticajnu monetarnu politiku i da je povećanje kamatnih stopa još uvijek daleko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE