GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Odobreno osnivanje prvog leasing društva u vlasništvu japanske grupacije

Hanfa: Odobreno osnivanje prvog leasing društva u vlasništvu japanske grupacije
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2022 / 13:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hanfe je na sjednici u srijedu donijelo odluku kojom po prvi put na hrvatsko tržište leasinga ulazi jedna japanska grupacija, koja će poslovati pod tvrtkom Toyota Tsusho Leasing Croatia d.o.o., izvijestili su iz Hanfe.

"Na sjednici je doneseno rješenje kojim se japanskom društvu Toyota Tsusho Corporation odobrava osnivanje leasing društva koje će poslovati pod tvrtkom Toyota Tsusho Leasing Croatia d.o.o. u okviru kojeg se daje suglasnost za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Toyota Tsusho Leasing Croatia d.o.o. u osnivanju, kao i suglasnost za obavljanje funkcije članovima uprave navedenog društva. Navedenim je po prvi puta na hrvatsko tržište leasinga ušla i jedna japanska grupacija", istaknuto je u priopćenju sa sjednice Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Iz Hanfe su izvijestili i da je N3 Capital Partnersu izdano odobrenje za osnivanje i rad malog društva za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, koje će biti prvo malo društvo za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima koje je osnovano po novim odredbama Zakona o alternativnim investicijskim fondovima.

Uz njega, a nakon stupanja na snagu zakonskih izmjena kojima je liberaliziran okvir za poslovanje društava za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, jedno je društvo već preoblikovano iz velikog u malo, a u tijeku je i preoblikovanje jednog srednjeg u također malo društvo. Posljednje zakonske izmjene regulatorno su rasteretile mala i srednja društva za upravljanje navedenim fondovima, podsjetili su iz Hanfe.

Na sjednici je izdano i odobrenje Damiru Čukmanu iz Zagreba za obavljanje funkcije člana uprave društva N3 Capital Partners d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, a drugom društvu za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, Inspire Investments d.o.o. iz Zagreba, izdano je odobrenje za delegiranje poslova praćenja usklađenosti s relevantnim propisima na društvo Regula Impero d.o.o. za savjetovanje i usluge iz Zagreba, naveli su iz Hanfe.

Napomenuli su da je trenutačno na hrvatskom tržištu aktivno 35 alternativnih investicijskih fondova, a još su četiri u postupku osnivanja. Neto imovina, prema zadnjim dostupnim potpunim podacima za tada aktivnih 37 alternativnih investicijskih fondova, iznosila je gotovo pet milijardi kuna. Od toga je bilo pet s javnom i 32 s privatnom ponudom, podaci su Hanfe.

Tagovi: Hanfa, leasing, Toyota Tsusho Leasing Croatia
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE