GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: CIAK grupi odobrena javna ponuda

Hanfa: CIAK grupi odobrena javna ponuda
JAVNA PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je odobrilo CIAK grupi jedinstveni prospekt u vezi s izdanjem do najviše 7.218.825 novih redovnih dionica na ime javnom ponudom, bez nominalnog iznosa, i uvrštenjem na uređeno tržište tih novih te postojećih 13.406.390 redovnih dionica.

Kako se navodi u obrazloženju rješenja, CIAK grupa je sredinom kolovoza ove godine Hanfi podnijela zahtjev, kao i dopunu zahtjeva za odobrenje jedinstvenog prospekta u vezi s izdanjem novih dionica javnom ponudom i uvrštenjem na uređeno tržište novih te postojećih dionica, a u skladu s odlukom dioničara s glavne skupštine održane krajem svibnja ove godine.

Po podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), većinski vlasnik CIAK grupe je Ivan Leko, koji drži 74,97 posto dionica, a Ljilja Leko ima 23,72 posto dionica.

CIAK grupa osnovana je 1994. godine, bavi se distribucijom rezervnih dijelova i autoopreme te gospodarenjem otpada i posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini, a krajem prošle godine imala je više od 1.200 zaposlenih.

Po podacima iz financijskog izvješća objavljenog na internetskim stranicama kompanije, ukupni konsolidirani prihodi na razini grupe prošle su godine premašivali milijardu kuna te su bili za četiri posto viši nego godinu ranije, a CIAK grupa je ostvarila dobit nakon oporezivanja od gotovo 30 milijuna kuna.

Tagovi: CIAK grupa, Hanfa, Ivan Leko, Ljilja Leko
PROČITAJ I OVO
U listopadu najviše kruzera od početka pandemije
KRUZERI
U listopadu najviše kruzera od početka pandemije
ZAGREB - U listopadu je evidentirano 50 kružnih putovanja stranih brodova hrvatskim Jadranom što je najviše od početka pandemije, ali i dvostruko manje nego u istom mjesecu 2019. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
TUI idućeg ljeta očekuje povratak turizma na pretpandemijsku razinu
OČEKIVANJA
TUI idućeg ljeta očekuje povratak turizma na pretpandemijsku razinu
BERLIN - Europska turistička agencija TUI izvijestila je u srijedu da je zbog pandemijskih ograničenja zaključila fiskalnu godinu s gubitkom, ali očekuje da će se rezervacije putovanja idućeg ljeta 2022. vratiti na razinu prije pandemije.
Azijska tržišta: Rast indeksa drugi uzastopni dan
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa drugi uzastopni dan
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u srijedu porasle, drugi dan zaredom, zahvaljujući novim gospodarskim poticajima u Kini i jučerašnjem snažnom rastu burzovnih indeksa na Wall Streetu.
Wall Street snažno porastao drugi dan zaredom
RAST
Wall Street snažno porastao drugi dan zaredom
NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi snažno porasli, drugi dan zaredom, jer je popustila zabrinutost ulagača u vezi omikron varijante koronavirusa i jer se oporavlja tehnološki sektor.
Beogradska berza: Oštar pad akcija Dunav osiguranja, BELEX indeksi negativni
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Dunav osiguranja, BELEX indeksi negativni
BEOGRAD – Aktivnost na domaćem tržištu akcija je oslabila danas, uz oštar pad cena većine akcija koji je povukao naniže i BELEX indekse, pri čemu su najviše stradale akcije „Dunav osiguranja“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE