GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAKOM i operatori za poboljšanje ulagačke klime

HAKOM i operatori za poboljšanje ulagačke klime
KLIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2017 / 14:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) i svih nacionalnih operatora telekomunikacijskih mreža u četvrtak su uskladili mišljenja o aktivnostima i mjerama za poboljšanje ulagačke klime i uvođenje novih tehnologija u Hrvatskoj, izvijestili su iz HAKOM-a.

Sastanak je održan u HAKOM-u, a njegovi sudionici su, kako kažu iz te agencije, raspravili zajedničke izazove na tržištu elektroničkih komunikacija te usuglasili mjere i aktivnosti koje treba poduzeti da bi se to tržište u Hrvatskoj i dalje ubrzano razvijalo.

Naznačeno je da su rast prihoda dionika tržišta te rekordna ulaganja operatora u telekomunikacijske mreže prošle godine smjer društveno odgovorne regulacije tržišta kojeg HAKOM želi zadržati, unatoč nekim regulatornim odlukama na razini EU-a koje ne idu u korist razvoja tržišta u Hrvatskoj.

"U idućem razdoblju HAKOM planira u raspravu uključiti sve državne institucije nadležne za pojedine teme današnje rasprave, što bi trebalo pridonijeti bržem ostvarenju ciljeva Digitalne agende 2020 i ubrzanom razvoju širokopojasnog pristupa internetu velikih brzina, pogotovo u gospodarski slabije razvijenim područjima Hrvatske", poručuju iz HAKOM-a.

Osim o tom sastanku, iz HAKOM-a su u četvrtak izvijestili da je Vijeće te agencije dosadašnjeg ravnatelja Marija Webera imenovalo ravnateljem i za iduće četverogodišnje razdoblje, nakon provedenog javnog natječaja.

"Odabirom Webera za ravnatelja stručne službe neovisnog nacionalnog regulatornog tijela za područja elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga HAKOM-a, zadržat će se kontinuitet dosadašnjeg rada te stvoriti pretpostavke za daljnji iskorak u HAKOM-ovom razvoju i modernizaciji kao i neprekidnom povećanju kompetencija i znanja", kažu iz te agencije.

Tagovi: HAKOM, mobilni operateri, Mario Weber
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE