GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduk ima novi Nadzorni odbor

Hajduk ima novi Nadzorni odbor
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2015 / 15:52
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Glavna skupština športskog dioničarskog društva HNK Hajduk na zasjedanju u subotu izabrala je novi devetoročlani Nadzorni odbor kluba te je donijela odluku da se gubitak od oko 5,9 milijuna kuna ostvaren u 2014. godini "pokrije" dobicima iz poslovanja kluba u budućem razdoblju.
Novoizabrani Nadzorni odbor Hajduka će na prvoj konstituirajućoj sjednici, koja će se biti održana sljedećih dana, odlučivati i o predsjedniku Uprave kluba, a dosadašnjem predsjedniku Uprave Marinu Brbiću mandat završava u ponedjeljak. On se u današnjoj izjavi nije precizno izjasnio želi li i ubuduće ostati na toj dužnosti.

Sedam od devet članova Nadzornog odbora Hajduka (Ljubo Pavasović Visković, Denis Kosor, Nikica Krnić, Slaven Marasović, Ante Šalinović, Guste Santini i Anthony Marinov) izabrano je na temelju rezultata izbora koje je provela udruga "Naš Hajduk" 4. srpnja ove godine i koje je Gradsko vijeće na sjednici 16. srpnja ove godine preporučilo Glavnoj skupštini za te dužnosti. Dva preostala člana Nadzornog odbora su poduzetnici Jako Andabaka i Zoran Mamić, a oni su izabrani iz kvote koju u Nadzorni odbor daju manji dioničari Hajduka.

U ime novoizabranog NO-a na povjerenju se zahvalio Ljubo Pavasović Visković rekavši kako je u proteklom četverogodišnjem razdoblju Hajduk depolitiziran te će i ubuduće ostati apolitičan.

"Nijedna odluka nije, niti će biti donešena zbog bilo kakvog političkog inputa ili sentimenta i Hajduk apsolutno mora ostati izvan svake situacije koja bi mirisala na politiku", poručio je Pavasović Visković.

Po njegovim riječima Hajduk mora funkcionirati i poslovati pošteno i transparentno, te da klub mora biti primjer u Hrvatskoj kako se poštuje zakon.

"U Hajduku u prošle četiri nije bilo, a vjerujte neće biti ni ubuduće mjesta bilo kakvim nezakonitostima, crnim fondovima, crnom novcu i novcu ispod žita", istaknuo je Pavasović Visković.

On je također kazao kako Hajduk mora ostati narodni klub jer je nastao kao "dite puka".

"Haduk je klub koji danas funkcionira po tržišnim osnovama, ali je u većinskom vlasništvu grada i kao takav mora ostati i u budućnosti."

Tijekom višesatnog zasjedanja čule su se i kritike upućene tijelima Hajduka. Mate Jukić, dioničar Hajduka iz Zagreba, u svojoj je diskusiji pozvao novoizabrani NO da se "makne od politike", a za dosadašnju Upravu na čelu s Marinom Brbićem rekao je da nije dorasla radu u klubu.

"Upravi su svi krivi samo ne njena nesposobnost. Držim da ova (dosadašnja) Uprava nije sposobna obaviti dobar transfer igrača nego ruši cijenu igračima", kazao je Jukić, dodavši da tako govori jer želi dobro Hajduku.

Reagirala je dosadašnja predsjednica NO Branka Ramljak rekavši kako Jukić ima pravo na svoje mišljenje, ali se ona s njim ne slaže. Rekla je kako se Hajduk bori za čišće stanje u hrvatskom nogometu te da je dosadašnji Nadzorni odbor kojem je ona bila na čelu udario temelje za dobar nastavak djelovanja novoizabranom NO.

Predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani je istaknuo da je dosadašnja Uprava prije četiri godine zatekla 110 sudskih sporova u vezi Hajduka od kojih je do sada riješeno oko 100.

"Od toga smo 40 sudskih sporova dobili, 30 izgubili, a ostali su završili nagodbom. U preostalih desetak sudskih sporova u dva ili tri slučaja Hajduk je tužen, a ostalo su naše tužbe", objasnio je Radovani.

Tagovi: Hajduk, Ljubo Pavasović Visković, Zoran Mamić, Guste Santini, Denis Kosor, Ante Šalinović, Nikica Krnić
PROČITAJ I OVO
Ljubljanska borza najjača od 2008. godine, Telekom Slovenije dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza najjača od 2008. godine, Telekom Slovenije dobitnik tjedna
LJUBLJANA - I dok je rast na zapadnim burzama ove godine zaustavljen, Ljubljanska burza je i dalje zelena, što je svakako posljedica visokih priljeva u domaće investicijske fondove.
Dobar početak godine za euro i jen
TJEDNI FOREX
Dobar početak godine za euro i jen
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, premda su čelnici američke središnje banke najavili mogućnost povećanja ključnih kamatnih stopa već u ožujku.
Svjetska tržišta: Wall Street pao drugi tjedan zaredom, Fed uskoro povećava kamate
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street pao drugi tjedan zaredom, Fed uskoro povećava kamate
ZAGREB – Na Wall Streetu su cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, a pala je i većina ostalih najvećih svjetskih burzi jer američka središnja banka poručuje da bi zbog visoke inflacije uskoro mogla povećati kamatne stope.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao sedmi tjedan zaredom
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao sedmi tjedan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna Crobex indeks porastao sedmi tjedan zaredom i dosegnuo novu najvišu razinu od ožujka 2017. godine, dok je Crobex10 dosegnuo najvišu razinu od uvođenja 2009.
Putin planira izgradnju željeznice na Arktik
ŽELJEZNICA
Putin planira izgradnju željeznice na Arktik
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin zadužio je vladu da iznese prijedloge o izgradnji željezničke pruge koja će voditi do obale Barentsova mora, na sjeverozapadu zemlje, dok Moskva nastoji razviti Arktik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE