GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gredelju izvozni poslovi u vrijednosti 34 milijuna kuna

Gredelju izvozni poslovi u vrijednosti 34 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2012 / 13:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tijekom prošlog tjedna TŽV Gredelj je ugovorio nekoliko značajnih izvoznih poslova u ukupnoj vrijednosti od gotovo 34 milijuna kuna. Poslovi su ugovoreni sa Željezničkim prevozom Crne Gore AD, zatim s Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i s američkom tvrtkom Electro-Motive Diesel, Inc – EMD.
Za Željeznički prevoz Crne Gore TŽV Gredelj će tako izvršiti popravak i modernizaciju dva elektromotorna vlaka uz značajno podizanje standarda i sigurnosti prijevoza putnika, kao i mali popravak jedanaest putničkih vagona različitih serija čija je ukupna vrijednost radova 15 milijuna kuna.

Ugovoreni poslovi na jedanaest putničkih vagona bit će dovršeni kroz mjesec dana od dana ulaska u pogone TŽV Gredelj, a završetak radova na dva elektromotorna vlaka planiran je kroz četiri mjeseca.

Ovi poslovi su rezultat provedenih postupaka međunarodnih natječaja na kojima je TŽV Gredelj odabran kao najpovoljniji ponuđač.

Za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine TŽV Gredelj će izraditi četrdeset postolja za teretne vagone čija je ukupna vrijednost radova 5 milijuna kuna.

Za tvrtku Electro-Motive Diesel – EMD koja je u vlasništvu američke tvrtke Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc), TŽV Gredelj će izraditi 88 okvira postolja za lokomotive čija je ukupna vrijednost radova 14 milijuna kuna. Potrebno je naglasiti da je ovaj posao prvi konkretan plod nedavno potpisanog sporazuma o zajedničkom razvoju i promociji sa spomenutom američkom tvrtkom, a u Gredelju se nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji s EMD-om.

„Iznimno sam zadovoljan ugovaranjem ovih inozemnih poslova koje u današnjim teškim vremenima smatram izuzetno bitnim za daljnji razvoj naše tvrtke, jer dokazuju i potvrđuju našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu. Unatoč padu narudžbi tijekom 2011. godine sukladno gospodarskoj situaciji, očekujemo da će poslovni rezultat Gredelja za prošlu poslovnu godinu biti pozitivan, naravno uz problem nelikvidnosti koja je vrlo aktualna. Uskoro očekujemo i druge značajne projekte na području rekonstrukcije i modernizacije lokomotiva kao i vagona i vlakova. Ovom bih prilikom želio naglasiti da sam veoma ponosan na izvoz naših proizvoda koji danas voze diljem Afrike, Azije, Amerike, Europe i drugih zemalja" – istaknuo je predsjednik Uprave TŽV Gredelj, mr.sc. Ivan Tolić.

Tagovi: Gredelj, TŽV Gredelj, Željeznički prevoz, Elektroprivreda BiH, Electro-Motive Diesel
PROČITAJ I OVO
Oprezna trgovina na europskim tržištima
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim se burzama u četvrtak ujutro trguje oprezno jer nakon višetjednog rasta cijena dionica ulagači trenutno nisu skloni dodatno riskirati zbog daljnjeg brzog širenja koronavirusa u Europi.
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
CIJEPLJENJE
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
ZAGREB - Kao distributer za sva cjepiva protiv korone u Hrvatskoj izabrana je tvrtka Medoka koja mora osigurati skladištenje i distribuciju cjepiva.
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
PSIHOLOGIJA
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
ZAGREB - Cijena izgleda nikad povoljnija, a odbrojavanje do isteka popusta visi vam nad glavom - bolje je da kupite odmah.
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule nove rekordne razine, zahvaljujući nastavku euforije u vezi cjepiva protiv covida-19 i nadi ulagača u nove poticajne mjere u američkom gospodarstvu.
Wall Street: Slabiji podaci s tržišta rada spustili indekse
KOREKCIJA
Wall Street: Slabiji podaci s tržišta rada spustili indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina jer su ulagače pokolebali slabiji nego što se očekivalo podaci s tržišta rada, kao i vijesti o daljnjem širenju koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE