GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grčki hotelijeri očekuju sumornu sezonu

Grčki hotelijeri očekuju sumornu sezonu
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 15:33
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Grčka se nada dolasku turista u srpnju, ali hotelijeri očekuju sumornu sezonu i strahuju da će zbog pandemije koronavirusa plaže biti prazne.

Turizam je glavni izvor prihoda u Grčkoj. Prošle godine zemlju je posjetilo 34 milijuna ljudi, osiguralo joj 18 milijardi eura prihoda i u tom sektoru je zaposlena petina radne snage.

"Turizam se suočava s najvećom krizom naše generacije", rekao je predsjednik hotelskog udruženja na Krfu, Charalambos Voulgaris, vlasnik dva odmarališta na grčkom otoku u Jonskom moru.

Prostrane plaže pune suncobrana na otoku Krfu su puste, a hotelijeri poput Voulgarisa pitaju se hoće li uopće otvoriti svoja vrata ovog ljeta.

Očekuje se da će karantena koja je uvedena 23. ožujka i pomogla u suzbijanju koronavirusa u toj zemlji u usporedbi s drugim europskim zemljama, ipak ostaviti svoj danak. Grčka sada pokušava spasiti ono što je preostalo od sezone.

Putnički prijevoz trajektima u toj zemlji pao je za 90 posto, a broj domaćih i međunarodnih letova manji je za 59 posto.

"Imat ćemo vrlo malu popunjenost. Ne znamo hoće li se naši hoteli otvoriti, kada će se otvoriti, u vrlo smo teškim vremenima", rekao je Voulgaris.

Ministar turizma Harry Theocharis kaže da je u planu ponovni dolazak turista u srpnju.

Vlada će postupno ublažavati mjere od 4. svibnja, a hoteli koji rade tijekom cijele godine moći će se otvoriti 1. lipnja.

"Pretpostavljam da je ovo pitanje od milijun dolara. Namjeravamo se otvoriti negdje u srpnju", rekao je Theocharis za Reuters TV.

"Ova sezona neće biti kao prijašnje. Bio bih blesav kada bih vjerovao u to. Ipak, mnogo toga možemo učiniti da ponovno pokrenemo turizam", rekao je.

U Grčkoj je 2566 ljudi zaraženo koronavirusom, a umrlo ih je 138.

Tagovi: Grčka, grčki turizam, Harry Theocharis, Charalambos Voulgaris
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE