GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grčka se u maju otvara za građane Srbije

Grčka se u maju otvara za građane Srbije
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 16:45
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
ATENA - Lepa vest za sve - od maja ćemo moći da putujemo u Grčku. To je za portal Nova.rs potvrdio Aleksanadar Seničić, direktor YUTA, pozivajući se na reči grčkog ministra turizma.

Kako navodi Aleksandar Seničić za portal Nova.rs, na nedavno održanom onlajn sajmu turizma u Nemačkoj, grčki ministar turizma je izjavio da će se ova zemlja od proleća otvoriti za sve koji bi da tamo odu.

“Ministar je u najavi sezone kazao kako Grčka popušta mere tokom marta i aprila i da se očekuje da će svi oni koji žele od polovine maja moći da dođu u Grčku”, kaže Seničić.

On dodaje da će oni koi su primili vakcinu protiv kovida svakako imati prednost prilikom putovanja, ali da će biti i drugih mogućnosti i za one koji iz bilo kog razloga ne mogu da se vakcinišu.

“Postoje i opcije da pored sertifikata o vakcinaciji za putovanje bude dovoljan PCR test, kao i serološki test kao dokaz da ste preležali kovid, a videćemo i da li će biti još nekih opcija”, kaže Seničić.

Naš sagovornik dodaje i da grčki ministar turizma treba da dođe u Srbiju krajem marta, odnosno početkom aprila kada bi trebalo da se potpiše protokol o ulasku grčkih i srpskih turista u obe zemlje i tada bi trebalo da znamo da li sve to baš tako.

Tagovi: Grčka, srpski turisti, Aleksandar Seničić, aviosaobraćaj sa Srbijom, Aleksandar Seničić, YUTA
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE