GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grawe nudi osiguranje za iznajmljivače

Grawe nudi osiguranje za iznajmljivače
PROIZVODI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2016 / 10:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pružatelji usluge privatnog smještaja izloženi su raznim rizicima u poslovanju koji mogu imati financijske posljedice. Na sve češće upite o tome kako se zaštititi GRAWE je odgovorio proizvodom prilagođenim upravo toj njihovoj potrebi.
Za iznajmljivače kapaciteta do 20 kreveta GRAWE Hrvatska nudi proizvod GRAWE APARTMAN PLUS. Naime, moguće štete nastale na smještajnim objektima te stvarima u njima i osobnim stvarima gostiju, ali i odgovornost prema gostima za slučaj da im se tijekom boravka dogodi nesretni slučaj, dio su svakodnevice Osim nezadovoljstva gostiju, nepredviđene situacije mogu kao posljedicu imati značajne troškove ili u najgorem slučaju prekid poslovanja.

Ugovaranjem samo jedne police GRAWE APARTMAN PLUS osigurani su imovina, poslovanje i gosti iznajmljivača. Ukoliko dođe do iznenadnog osiguranog događaja, djelatnici osiguravatelja nastoje u što kraćem roku procijeniti štetu, upoznati ugovaratelja osiguranja o svim fazama obrade štete i u konačnici isplatiti osigurani štetni događaj, kako bi iznajmljivač mogao čim prije nastaviti s pružanjem usluge.

„Gost može razbiti staklenu površinu u apartmanu. Polica osiguranja pokrit će materijalnu štetu vlasniku apartmana", navela je primjer Snježana Žokvić iz Odjela za neživotna osiguranja.

„Ukoliko se gost za vrijeme tuširanja poskliznuo, pao i slomio nogu, ozlijeđenom gostu naknadit će se procijenjeni postotak invalidnosti", dodala je naglasivši kako su osigurani svi prijavljeni gosti koji tijekom osigurateljne godine borave u osiguranoj smještajnoj jedinici. Primjerice, za kuću površine 150 m2 premija osiguranja stambenog objekta i stvari iznosila bi oko 18,70 eura mjesečno ili 1,50 eura/m2 godišnje. Ukoliko se uzmu u obzir cijena gradnje i uređenja, troškovi osiguranja i procjene mogući iznosi šteta, jasno je da prebacivanje rizika s iznajmljivača na osiguravatelje može biti značajna podrška poslovanju.

Samo u lipnju 2016. u Hrvatskoj je u privatnom smještaju (sobe, apartmani i kuće za odmor) ostvareno 643,7 tisuća dolazaka gostiju i 3,4 milijuna noćenja. U privatnom smještaju ostvareno je najviše svih noćenja (37,5%), zatim slijedi hotelski smještaj (27,2%) i kampovi (25%). Potražnja za obiteljskim smještajem raste iz godine u godinu i bilježi rast tijekom cijele godine, ne samo tijekom ljeta. Prema podacima iz 2014. obiteljski smještaj u Hrvatskoj raspolaže sa oko 500.000 kreveta u više od 60.000 objekata, a te su brojke u 2016. zasigurno značajno veće. Iz godine u godinu privatni iznajmljivači sve više ulažu u svoje poslovanje, svjesni su apartmanskih trendova u inozemstvu, ali i rizika od kojih se potrebno zaštititi.

Tagovi: Grawe osiguranje, osiguranje za iznajmljivače, Snježana Žokvić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE