GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google pokrenuo projekt Google Music

Google pokrenuo projekt Google Music
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2011 / 10:33
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Google je i službeno u muzičkom poslu, jer su objavili pokretanje Google Musica, projekta za prodaju muzike, posebno ugrađenog u Android Market. Broj pjesama koje su besplatne za Android uređaje je 20.000 i mogu biti puštene i na računalima.
Za sada su besplatne pjesme dostupne na music.google.com. U narednih nekoliko dana bit će dostupna i aplikacija za Android smartphone i tablete. Ovu aplikaciju će moći koristiti svi Androidi koji nisu stariji Androida 2.2.

Iz Googlea nisu javili da li je Google Music Manager dostupan za Windows, Mac ili Linux kompjutere. Google Music Beta je projekt koji nije prošao najuspješnije i bio je kritiziran zbog svoje sporosti, te je Google obećao uspjeh ovaj put.

Google je također pokreno Google Music prodavaonicu, sličnu iTunesu, koja će raditi po principu preporuka. Prva vrsta preporuka će biti od "muzičkih štrebera" koji će vam uvijek donositi nešto novo sa muzičke scene, a druga vrsta jeste preporuka na osnovu vaše već postojeće muzičke sekcije.

Korisnici T-Mobilea moći će plaćati pjesme putem telefonskih računa. Google Music korisnici moći će dijeliti pjesme s prijateljima na Google plus i Twitteru, gdje će svaki korisnik dobiti priliku da podijeli jednu muzičku listu besplatno.

Google je inače ušao na trižište koje već ima jaku konkurenciju. Tu su iTunes, iTunes Match, Amazon MP3 zatim Spotify i Rdio. Međutim iz Googlea su najavljena partnerstva sa Sonyjem i Universalom.
Tagovi: Google Music, Google, Twitter, Android, Windows, Linux
PROČITAJ I OVO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

Azijska tržišta: Indeksi u minusu zbog širenja pandemije
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi u minusu zbog širenja pandemije
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak najvažniji indeksi oslabili zbog novog rekordnog broja zaraženih Covidom-19 u nekoliko američkih saveznih država, pa se investitori pribojavaju novog gospodarskog zatvaranja i posljedica toga na zarade kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE