GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google i Apple strahuju od Alibabe

Google i Apple strahuju od Alibabe
STRAHOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2012 / 08:18
Autor: SEEbiz / TechWorld
NEW YORK - Dva su glavna trenda koja će u budućnosti obilježiti tehnološku industriju. Prvi se odnosi na korištenje interneta, a drugi na kinesko tržište, piše Business insider.
Naime, u budućnosti će sve veći broj ljudi koristiti mobilni internet, a paralelno s time, smanjivat će se broj onih koji internetu pristupaju putem računala.

Drugi se trend odnosi na kinesku navalu na internet. Već danas je broj kineskih korisnika interneta veći nego u bilo kojoj drugoj državi na svijetu, a takav će se trend, prema svemu sudeći, nastaviti i u budućnosti.

Istraživanje kompanije IDC pokazalo je kako kinesko tržište zauzima oko 25 posto udjela u svjetskoj prodaji pametnih telefona, tzv. 'smartphonea'. Usporedbe radi, SAD drži oko 17,5 posto prodaje smartphoneova.

Ovi trendovi upućuju na očitu realnost koja nas očekuje u budućnosti tehnološke industrije. Prema tome, kompanije koje će ubuduće željeti imati utjecaja u toj industriji morat će aktivno sudjelovati i na kineskom tržištu pametnih telefona. Google i Apple su to već, dakako, učinili.

No postoji jedan drugi problem. Riječ je o kineskom divu, kompaniji Alibaba, najpoznatijoj po elektronskoj trgovini. Naime, ta je kompanija već razvila svoj operativni sistem za pametne telefone - Aliyun. Aliyun se bazira na Linuxu, a od Appleovog iOS-a te Googleovog Androida razlikuje se po tome da korisnici ne preuzimaju aplikacije već se putem njih spajaju na web. Izgleda da vrijeme ove kompanije tek dolazi, a od njezinog potencijala stahuju i divovi poput Googlea i Applea.


Tagovi: Google, Apple, Alibaba, Aliyun, Android
PROČITAJ I OVO
Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju
ŠOPING
Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju

OSIJEK - S obzirom da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu neometano i bez ograničenja i tamo i nazad, a Slavonci su počeli koristiti tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u njihove jeftinije trgovine.

Brnabić pozvala građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
POZIV
Brnabić pozvala građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
PODGORICA - Nakon što se Srbija nije našla na listi država s kojom će Crna Gora 1. lipnja otvoriti granicu, srbijanski mediji oštro su u ponedjeljak napali crnogorsku vladu, a srbijanska predsjednica vlade Ana Brnabić pozvala je stanovnike Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori.
Markotić: Drugi val mogao bi biti agresivniji, ali sad znamo više
PORUKE
Markotić: Drugi val mogao bi biti agresivniji, ali sad znamo više
ZAGREB - Alemka Markotić,ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" kazala je da je zadovoljna s trenutnom situacijom glede pandemije koronavirusa u Hrvatskoj.
Azijska tržišta: Snažan rast indeksa zbog otvaranja ekonomija
RAST
Azijska tržišta: Snažan rast indeksa zbog otvaranja ekonomija
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica znatno porasle, zahvaljujući postupnom otvaranju gospodarstava u svijetu i najavama daljnjih poticajnih mjera, pa su napetosti između SAD-a i Kine pale u drugi plan.
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas prodata obveznica Republike Srbije denominovana u evrima s rokom dospeća od 20 godina, za gotovo 117 miliona dinara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE