GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs u petak prodao ogromnu količinu dionica. Zašto?

Goldman Sachs u petak prodao ogromnu količinu dionica. Zašto?
RASPRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2021 / 21:40
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Američki investicijski div Goldman Sachs našao se na strani prodaje velike količine dionica prodanih u blok transakcijama u petak.

Svi se pitaju zašto i što to u Goldmanu znaju pa su se odlučili na ovakvu masovnu "likvidaciju".

Dionice ViacomCBS-a i Discovery-a u petak su pale oko 27%, dok su američke dionice kineskih Baidua i Tencent Musica pale na kraju tjedna i to čak 33,5%, odnosno 48,5%, s razine zatvaranja u utorak.

Investitori i analitičari u petak su naveli da su veliki blokovi dionica i kompanija Viacom i Discovery stavljeni na tržište u petak, nazivajući ih ogromnim količinama, što bi vjerojatno pogoršalo pad. Analitičari Wells Farga odmah su u petak pogoršali prognoze za dionice Viacoma.

Izvor upoznat s tim pitanjem rekao je u subotu da je Goldman Sachs Group Inc umiješan u velike blokovske trgovine.

Bloomberg i Financial Times u subotu su izvijestili da je Goldman likvidirao više od 10 milijardi dolara vrijednih dionica u blok trgovini.

Financial Times izvijestio je da je Goldman rekao kolegama da je prodaja potaknuta "prisilnim razduživanjem", pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

CNBC je izvijestio da je pritisak na prodaju posljedica likvidacije pozicija od strane obiteljskog ureda Archegos Capital Management, pozivajući se na izvor s izravnim znanjem o situaciji.

U e-poruci klijentima koju su vidjeli novinari Bloomberga navodi se da je Goldman prodao dionice Baidu Inc, Tencent Music Entertainment Group i Vipshop Holdingsa vrijedne 6,6 milijardi dolara prije nego što se američko tržište otvorilo u petak.

Nakon toga, Goldman je prodao dionice vrijedne 3,9 milijardi dolara u tvrtkama ViacomCBS Inc, Discovery Inc, Farfetch Ltd, iQIYI Inc i GSX Techedu Inc.

Tagovi: Goldman Sachs, Wall Street, Baidu, Tencent Music, ViacomCBS, Discovery
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE