GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs: Najgore na Wall Streetu tek slijedi

Goldman Sachs: Najgore na Wall Streetu tek slijedi
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 21:13
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Prognoze analitičara Goldman Sachsa za kretanja na američkom tržištu kapitala sve su samo ne pozitivna.

Poput američke ekonomije, korporativne zarade suočene su s totalnim kolapsom jer pandemija koronavirusa prisiljava poslovne aktivnosti na zaustavljanje.

Iznenadni prekid većine najvećeg svjetskog gospodarstva rekordnim tempom poslao je zalihe ronilaca iz svih vremena u redove medvjeda. Wall Street sada smatra da je duboka recesija unaprijed zaključen, a Goldman Sachs očekuje da će korporativna Amerika platiti visoku cijenu jer će zarada po dionici (EPS) biti srezana.

"Sada prognoziramo EPS za sastavnice S&P 500 od 110 dolara u 2020. godini, što je pad od 33% u odnosu na 2019. godinu", napisao je u petak u napomeni klijentima Goldman Sachsa David Kostin .

Takva prognoza Goldman smješta na medvjeđi kraj analitičkog spektra. Prema nedavnom istraživanju Factseta, prosječni prognostičar predviša oko 170 USD zarade po dionici za S&P 500.

"Na tromjesečnoj osnovi to odražava rast od godine do godine od -15%, -123%, -21% i + 27%", rekao je Kostin o prvom, drugom, trećem i četvrtom tromjesečju.

"Tri puta smo smanjili prognozu zarade za 2020. godinu u 30 dana (ukupno -37%) kako veličina gospodarskog usporavanja postaje sve očiglednija", dodao je Kostin - odraz kako analitičari jedva uspijevaju održati korak s utjecajem koronavirusa na realnu ekonomiju.

S&P 500 u petak se zatvorio u 2.304, što je za 32% niže od svojih 3.393 u veljači.

Kostin misli da će se tržište nastaviti spuštati prije nego što se vrati.

"U kratkom roku očekujemo da će se S&P 500 spustiti na najnižu razinu od 2000 bodova", napisao je.

Tagovi: Goldman Sachs, Wall Street, David Kostin, tržište kapitala, zarada po dionici, earning per share
PROČITAJ I OVO
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
ŽELJEZNICA
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
BERLIN - Njemačka željeznička mreža djelomično je u lošem stanju - posljedice su kašnjenje vlakova. Vlada je u srijedu usvojila nacrt zakona o proširenju njemačkih željeznica.
Primorac: Veliki interes investitora za  hrvatske euroobveznice
OBVEZNICE
Primorac: Veliki interes investitora za hrvatske euroobveznice
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac je ocijenio da je zanimanje investitora za hrvatsku euroobveznicu bilo iznimno te kazao da je Hrvatska nakon ulaska u eurozonu i šengenski prostor sve snage usmjerila pristupanju OECD-u.
Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik dana, indeksi porasli
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze zaključili su rastom, a za što su prvenstveno zaslužne dionice Končara i Ericssona Nikole Tesle.
Hanfa odobrila Bohemian Financingu objavu ponude za preuzimanje Jelse
ZELENO SVJETLO
Hanfa odobrila Bohemian Financingu objavu ponude za preuzimanje Jelse
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je u srijedu rješenje kojim se mađarskom društvu Bohemian Financing Zártkörűen Működő Részvénytársaság odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje hotelijerske tvrtke Jelsa, pri čemu se obvezuje platiti 0,12 eura za svaku redovnu dionicu Jelse.
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
RADOVI
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
BJELOVAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u srijedu nastavak radova na takozvanom Podravskom ipsilonu, na pravcima prema Bjelovaru i Virovitici, odnosno prema Kloštru Vojakovečkom i Koprivnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE