GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Geneza-Hoteli preuzimaju Helios Faros

Geneza-Hoteli preuzimaju Helios Faros
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2012 / 08:32
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
HVAR - Hotelska tvrtka "Helios Faros" objavila je poziv za glavnu skupštinu Društva koja će se održati 15. svibnja u Starom Gradu.
Tema je skupštine, uz redovne točke dnevnog reda, i donošenje odluke o davanju suglasnosti na ugovor o zakupu poduzeća "Helios Faros", što je krajem ožujka sklopljen s Društvom "Geneza-Hoteli" d.o.o. iz Pleternice.Ugovori o radu ostaju

S obzirom na zatečenu situaciju u "Helios Farosu", koja je rezultat višegodišnjeg nedostatka ulaganja u hotelske kapacitete, te nepostojanja sveobuhvatne razvojne strategije, Društvo se nalazi u poslovnim teškoćama i bori se s problemima pada posjećenosti objekata, smanjenjem prosječne cijene noćenja, a nekim hotelima prijeti i snižavanje kategorizacije s tri na dvije zvjezdice. Zbog prezaduženosti, neophodno je provesti određeno poslovno i organizacijsko restrukturiranje, a sve radi postavljanja jasne strategije za unapređivanje ugostiteljskih usluga, marketinga i pozicioniranja hotelskih objekata na tržištu.

- Društvo "Geneza-Hoteli" ima kapaciteta i mogućnosti osigurati provedbu potrebnog poslovnog restrukturiranja s namjerom uspostavljanja efikasnog poslovanja, implementacije stručnog i tehničkog "know howa", pronalaska investitora i strateških partnera, postizanje optimalne bruto dobiti iz poslovanja, da bi se osigurala dugoročna profitabilnost Društva. Također će "Geneza-Hoteli" ulagati u potrebna područja, te na taj način povećati popunjenost hotelskih kapaciteta, očuvati radna mjesta i ostvariti stabilnost ukupnog poslovanja.

Svi ugovori o radu u Društvu "Helios Faros" prenijet će se sa svojim pravima i obvezama na "Geneza-Hotele" sukladno čl. 133. Zakona o radu - stoji u objavi za medije.

Prema tome, "Geneza-Hoteli" kane uložiti maksimalne napore kako bi pojačanom organizacijom poslovnih aktivnosti postigli što bolji rezultate, te na kraju počeli ostvarivati dobit, a ista sudbina očekuje i hotelsko poduzeće "Vis" d.d. iz Visa.

Tagovi: Geneza-Hoteli, Helios Faros, Hoteli Vis
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
BEOGRAD – Višednevni rast indeksa Beogradske berze prekinut je danas, a pala je trgovinska aktivnost.
Preminuo Bernard Madoff
IN MEMORIAM
Preminuo Bernard Madoff
NEW YORK - Bernard Madoff, osuđen zbog toga što je vodio najveću poznatu investicijsku prijevaru u povijesti, umro je u srijedu u američkom saveznom zatvoru gdje je služio 150 godina zatvora, objavila je savezna zatvorska uprava.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi blago oslabili, nakon jučerašnjeg skromnog rasta, no uz nešto veći promet, pri čemu su dvije dionice imale milijunski promet - povlaštena Adrisa i Zagrebačke banke.
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
CIJEPLJENJE
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
BERLIN - Njemačka će do ljeta svojim građanima koji su cijepljeni ponuditi potvrdu kojom će, između ostalog, biti omogućeno lakše putovanje, javljaju njemački mediji u srijedu pozivajući se na izvore u vladi.
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
PROGNOZE
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
ANALIZA - Razine iz 2019. u pogledu broja dolazaka i noćenja turista kao i financijski rezultat koji se odnosi na turističku potrošnju zasigurno neće biti dosegnute.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE