GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gates: Lijek i cjepivo moraju biti dostupni svima

Gates: Lijek i cjepivo moraju biti dostupni svima
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 22:08
Autor: SEEbiz / Klix.ba
WASHINGTON - Osnivač i vlasnik Microsofta Bill Gates poručio je da lijek i cjepivo protiv koronavirusa moraju biti dostupni u cijelom svijetu, a ne samo onima koji će ih moći priuštiti.

"Ako dopustimo da lijekovi i cjepivo budu dostupni samo imućnijima umjesto onima kojima su potrebni, onda će pandemija biti mnogo duža i smrtonosnija. Lideri po ovom pitanju moraju donositi odluke zasnovane na jednakosti, a ne isključivo na osnovu tržišnih principa", ukazao je Gates, objavio je Reuters.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je da su u toku 21 klinička testiranja vakcine nad ljudima. Zdravstveni stručnjaci su upozorili na "nacionalizam cjepiva" - gdje države rade jedna protiv druge da bi neka od njih prva došla do cjepiva. Smatraju da to može imati negativne posljedice po globalno zdravlje i ekonomiju, piše portal The Verge.

Fondacija Billa i Melinde Gates je osigurala 250 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa, što podrazumijeva dijagnostiku, terapiju, razvoj cjepiva, te smanjivanje ekonomskih i socijalnih posljedica pandemije.

Bill Gates je prije 20 godina odstupio s pozicije izvršnog direktora Microsofta. Od 2008. posvećen je radu u fondaciji. Prije pet godina upozorio je na mogućnost izbijanja svjetske pandemije zbog čega je već mjesecima na meti teoretičara zavjera širom svijeta.

Tagovi: Bill Gates, cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus, Microsoft, Zaklada Billa i Melinde Gates
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE