GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gašić: Tužilaštvu sam dao izjavu o helikopteru

Gašić: Tužilaštvu sam dao izjavu o helikopteru
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2015 / 09:07
Autor: SEEbiz / Tanjug / Naše novine
BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bio u Tužilaštvu i da je dao izjavu o nesreći vojnog helikoptera u Surčinu kada je poginulo sedam osoba.

Gašić je u intervjuu za "Naše novine" rekao da u radu komisija koje su istraživale nesreću nije učestvovao i da je za izveštaj obdukcionog nalaza saznao 10 dana posle načelnika Generalštaba VS, generala Ljubiše Dikovića.

"General Dikovć saznao je za rezultate tog nalaza 10 dana pre mene. To vam pokazuje koliko sam se držao po strani i koliko sam puštao struku da objektivno završi istragu...Inzenadio sam se kada sam saznao za obdukcioni nalaz. Pre svega, jer su Mehić, Đukarić, Drajić i Miladinović heroji koji su nebrojano pua spasili živote naših sugrađana. Zbog toga se tu postavlja pitanje o odgovornosti, koju utvrđujemo kroz disciplinski izveštaj", kaže Gašić.

Gašić je rekao i da se posle nesreće preispitivao da li je na bilo koji način doveo do pada helikoptera.

"Da sam imao bilo kakvu sumnju u ispravnost odluke ili da sam na bilo koji način prekršio proceduru, istog trenutka bih podneo ostavku premijeru Aleksandru Vučiću. U to nemojte da sumnjate", naglasio je ministar odbrane.

On je još istakao da je neverovatno da se to što se on i drugi akteri nisu oglašavali u predistražnom postupku u javnosti protumačilo kao njihova želja da nešto sakriju, a ne kao obaveza da poštuju zakon i ne utiču na istražni postupak.

Gašić je na pitanje oko čega se najviše ne slaže sa Dikovićem odgovorio da između njih dvojice nema suštinskih neslaganja.

"Suštinsko neslaganje ne postoji, već samo ono koje se odnosi na tempo modernizacije Vojske. Kao ministar, tvrdim da možemo još brže do boljih rezultata i do unapređivanja funkcionisanja Vojske", rekao je, između ostalog, Gašić.

Tagovi: Bratislav Gašić, pad helikoptera, Ljubiša Diković, Omer Mehić
PROČITAJ I OVO
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
PRIJEVARA
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
WASHINGTON - Guverneri nekoliko američkih država optužili su u petak Trumpovu administraciju za prijevaru oko obećane brze distribucije milijuna doza cjepiva za covid-19 iz zaliha, a za koje je američki ministar zdravstva u petak priznao da ne postoje.
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
OPTIMIZAM
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
LJUBLJANA - Prva dva tjedna nove godine obilježio je sinkroni globalni rast cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem
PUTOVANJA
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem

ŽENEVA - Izvanredni odbor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u petak je državama savjetovao da ne uvjetuju međunarodna putovanja dokazima o cijepljenju ili imunitetu.

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
DOBRE VIJESTI
Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
KOMARNA - Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je gradilište Pelješkog mosta, ocijeniviši da gradnja teče prema planu i bez kašnjenja i da bi sve trebalo biti gotovo do sredine 2022. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE