GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Future Hotels: Globalni hotelski lanci u Hrvatskoj čekaju povoljnu priliku

Future Hotels: Globalni hotelski lanci u Hrvatskoj čekaju povoljnu priliku
ČEKAJU PRILIKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2012 / 19:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Globalni veliki i uspješni upravljački hotelski lanci poput Kempinskog, Accora i Hyatta istražuju tržište u ovoj regiji, pa i u Hrvatskoj, i čekaju povoljnu priliku za svoje poslovanje, posebno u gradovima, ali njihovu je prisutnost teško očekivati dok se ne poklopi puno faktora, od suradnje sa snažnim investitorom i/ili vlasnikom objekta, do dobre lokacije i adekvatnog tržišta koji će jamčiti dobru popunjenost.
Čulo se to uz ostalo na današnjoj prvoj međunarodnoj konferencija o hotelskoj industriji u Hrvatskoj koja je pod nazivom "Future Hotels" u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade u organizaciji međunarodne agencije "The P World" okupila 150 domaćih i stranih direktora različitih hotela.

Agencija "The P World" ima sjedište u Dubaiu, a uz Prag u zadnjih godinu dana ured i u Skopju odakle poslovnim konferencijama pokrivaju regiju Balkana (posebno Zagreb, Beograd i Sarajevo) te u novije vrijeme i Moskvu.

Među sudionicima konferencije osim spomenutih hotelskih lanaca bili su i predstavnici najvažnijih tražilica za putovanja i rezervacijskih sustava poput TripAdvisora, Expedie i Google-a koji su gotovo svi naglasili sve veću važnost online marketinga i društvenih mreža za turističku i hotelsku industriju.

Konferencija se održala u suradnji s brojnim hrvatskim partnerima među kojima je glavni sponzor bila tvrtka Horwath HTL Zagreb, čija je senior partnerica Sanja Čizmar konferenciju ocijenila pozitivnom i važnom za sadašnji trenutak hrvatskog turizma.

Nakon dugo godina sada je, kako smatra, došlo vrijeme za 'pravi biznis' u turizmu, i s te strane dobro je čuti iskustva velikih i uspješnih koji posluju u cijelom svijetu.

Istaknula je i da je za sada pokrivenost hrvatskog hotelijerstva s svjetskim brendovima 15 do 16 posto, dok je to u Europi oko 20 posto, kao i da tek sada zapravo, kada su tržišne performanse kod nas postale bolje, postajemo i zanimljiviji hotelskim lancima.

Ipak, od većine njih se ne mogu očekivati investicije, jer im to nije strategija, nego sa investitorima i vlasnicima objekta sklapaju menadžerske i upravljačke ugovore, što nosi puno manji rizik nego investiranje, napominje Čizmar.

Zanimanje za dolazak u Hrvatsku, a posebno u Zagreb kao glavni grad, na konferenciji je naznačio direktor razvoja lanca Accor Istvan Szauter dodavši da je njihova strategija ulaziti investicijski u projekte koji će jamčiti godišnji povrat na ulaganja od 15 posto. U Hrvatskoj je to za sada, koliko su istražili, ispod 10 posto.

Hrvatski hotelijeri na konferenciji u većini su takvo događanje ocijenjivali korisnim, dok neki smatraju da se možda malo više trebalo govoriti o odmorišnom turizmu i hotelima koji rade taj segment, a manje o gradskom turizmu i hotelima.

Tagovi: Future Hotels, hotelski lanci, Accor, Four Seasons, Kempinski, Hyatt, Sanja Čizmar
PROČITAJ I OVO
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
RUDNICI
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
BOR – Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Zijin, pošto je proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu, saopštila je danas kompanija Zijin.
Zrće će odsad promovirati outdoor turizam
NOVI ISKORAK
Zrće će odsad promovirati outdoor turizam
NOVALJA - Trendovi u turizmu nesumnjivo su se promijenili, gostima više nije dovoljno sunce, more i ugostiteljska ponuda, nego sve više i češće odmore provode aktivno se baveći sportovima na otvorenom.
Domaći proizvođači: Prodaju se jabuke prskane zabranjenim fungicidom
UPOZORENJE
Domaći proizvođači: Prodaju se jabuke prskane zabranjenim fungicidom
ZAGREB - Proizvođač jabuka Željko Ledinski, inače predsjednik Kriznog stožera pri Hrvatskoj voćarskoj zajednici, upozorava na opasne voćke.
Njemački turistički sektor ne očekuje oporavak ove godine
OČEKIVANJA
Njemački turistički sektor ne očekuje oporavak ove godine
BERLIN - Njemačka turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine.
Studenti Veleučilišta u Bjelovaru školarinu plaćaju kriptovalutama
POTEZI
Studenti Veleučilišta u Bjelovaru školarinu plaćaju kriptovalutama
BJELOVAR - Studenti svih godina preddiplomskih stručnih studija mehatronike, računarstva i sestrinstva Veleučilišta u Bjelovaru svoje školarine plaćaju kriptovalutama, piše u nedjelju Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE