GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fragaria postala drugi najveći dioničar Agromeđimurja

Fragaria postala drugi najveći dioničar Agromeđimurja
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2012 / 12:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB -  U samo nekoliko dana 'šopinga' Fragaria je postala vlasnik ukupno 6.532 dionice čakovečke kompanije Agromeđimurje, što čini 15,78 posto temeljnog kapitala tvrtke.
Naime, 16. kolovoza Fragaria je kupila 1463 dionice, dan kasnije 3495 dionica, a 20. kolovoza još 708.

Istovremeno je ZIF Breza 17. kolovoza otpustila 2355 komada, nakon čega više nema u vlasništvu dionice Agromeđimurja, dok su 14. i 20. kolovoza član Nadzornog odbora Agromeđimurja Josip Jambrešić te član Uprave te kompanije Tomislav Tomšić prodali 282, odnosno 500 dionica. Sve transakcije zaključene su po cijeni od 500 kuna po dionici, pa je tako Fragaria ukupno potrošila 2,83 milijuna kuna na 5666 dionica Agromeđimurja. Nominalna vrijednost dionice Agromeđimurja je 1900 kuna, a u posljednjih godinu dana najviša cijena koju je postigla bila je 818,5 kuna, a najniža 343,5 kuna.

Kad je riječ o deset najvećih dioničara, nakon navedenih transakcija, najveći udjel ima Darko Kolarek (24,92 posto), zatim Fragaria (15,78 posto), slijedi Međimurska banka Čakovec (10,07 posto), Agromeđimurje (9,66 posto), a udjele manje od tri posto imaju Zvonimir Pahek, Ivan Dijanuš, Anđelko Ribić, Josip Siladi, skrbnički račun kod RBA te Božena Mesarek. Fragariu, koja se bavi unutarnjom i vanjskom trgovinom te proizvodnjom voća i povrća, prije 20 su godina osnovali Tihomir Peraić- predsjednik Uprave, Stanko Barbarić, Krste Peraić i Quaestus Private Equity.

Tagovi: Agromeđimurje, Fragaria, Darko Kolarek, Međimurska banka
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE