GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Forbes poručuje Amerikancima: Dođite u Dubrovnik

Forbes poručuje Amerikancima: Dođite u Dubrovnik
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 18:44
Autor: SEEbiz / Forbes
NEW YORK - Ako ste propustili europski odmor iz snova - luksuzni hotel uz jadransku obalu, fantastičnu regionalnu hranu i vina te kultni pogled koji nikada nećete zaboraviti - zamislite kako na privatnom balkonu hotela Excelsior pijuckate koktele uz zalazak sunca s pogledom na crvene popločane krovove poznatog grada Dubrovnika i njegove zidine.

I dok velik dio Europe ostaje zatvoren za američke putnike, Hrvatska im je nedavno otvorila granice. Stoga zaboravite na Pariz i Rim i otkrijte svu ljepotu i povijest koju Dubrovnik nudi, piše Forbes.

"Sretni smo što možemo Amerikance dočekati u Hrvatskoj, posebno ovdje u Dubrovniku." kaže Zrinka Marinović, voditeljica odnosa s javnošću Adriatic Luxury Hotelsa, koji upravljaju s više nekretnina u Dubrovniku, uključujući hotel Excelsior.

"Dodali smo mjere kako bismo osigurali da naši gosti budu što sigurniji, ali dizajnirali smo ta poboljšanja da budu što diskretnija, kako bi se osiguralo da se naši gosti i dalje osjećaju kao da su na luksuznom odmoru."

Iako je stoljećima bilo važno odredište, dubrovački turizam dramatično se povećao u posljednjem desetljeću, jer je bio nadahnuće za seriju Game of Thrones u produkciji HBO-a. I dok su snimali emisiju, mnogi članovi glumačke ekipe boravili su u hotelu Excelsior. No, hotel oduvijek privlači poznate osobe, a gosti poput kraljice Elizabete II ili Elizabeth Taylor ovdje su uživale na odmorima. A zbog pogleda je lako shvatiti zašto. Savršeno smješteni uz obalu obale - s donje razine noge možete uroniti pravo u Jadransko more - hotelske sobe, restorani i javni prostori pružaju ravno pogled na Stari grad, a istovremeno su dovoljno blizu da vas tek kratka šetnja dijeli od zidina.

Hotel Excelsior Dubrovnik ima 158 soba i apartmana, kombinirajući zgradu prvobitnog hotela Villa Odak iz 1913. godine s modernim dodacima, Kulom. Gosti koji traže privatnije iskustvo mogu rezervirati i privatnu vilu s tri spavaće sobe Agave, s pet terasa, privatnim bazenom i 24-satnim batlerom. Uz poglede koji uključuju i otok Lokrum s druge strane Jadrana, gosti se mogu prepustiti masažama u toplicama, koje uključuju i jacuzzi jacuzzije, turske i rimske kupke, bazen te tretmane ljepote i wellnessa.

„Jedina je promjena u tome što se naše parne kupke u ovom trenutku ne koriste“, kaže Marinović, „ali tradicionalne saune i objekti za tretman potpuno su otvoreni za goste. Svo naše osoblje stalno nosi maske, a to uključuje i one koji rade u bazenu, restoranima i toplicama. "

Mogućnosti prehrane u hotelu uključuju restoran Prora, gdje možete sjediti na vanjskoj terasi, tik uz vodu i uživati u ručku ili večeri s plodovima mora. Abakus bar savršen je za pića s pogledom. Restoran Fine Dining Sensus, koji vodi chef Peter Obad, donosi moderan dodir hrvatskim jelima koristeći lokalne sastojke, poput brancina s krumpirom, šafranom, kremom od tikvice i cikle, kao i morske kapice s graškom, crnom slovenskom slaninom i mini jabukama. To je također mjesto za početak uranjanja u svijet hrvatskih vina.

Zemlja ima bogatu povijest vinarstva i mnoge vlastite sorte, zato ne brinite o imenima koja nikada prije niste čuli i zamolite sommeliera za neke smjernice - možete započeti s tri najviše zasađena grožđa u zemlji: plavac (roditelj Zinfandela), Male graševine i Malvazije Istarske.

U starom gradu Dubrovniku možete mnogo toga istražiti. Grad se može vidjeti odozgo, šetajući srednjovjekovnim zidinama grada - ne brinite, duž rute postoje izlazi i ulazi, ne morate raditi cijelu udaljenost, koja iznosi oko 1,2 milje. Šetnja gradom zabavna je i bez odredišta, ali svakako potražite palaču Sponza, Onofrijevu fontanu, Kneževu palaču, danas muzej, i dubrovačku katedralu izgrađenu 1763. Samo tri minute vožnje dubrovačkom žičarom i stižete do vrha planine Srd za još impresivniji pogled iz ptičje perspektive. I, ovisno o sezoni, vožnja brodom po otocima u Jadranskom moru je obavezna.

Iako su Amerikanci dobrodošli zbog turizma u Hrvatskoj, ima nekih važnih stvari koje treba napomenuti. Prilikom ulaska u zemlju morate imati potvrdu o plaćenoj hotelskoj rezervaciji i, što je najvažnije, morate predočiti negativni PCR test za COVID-19 koji nije stariji od 48 sati po dolasku - tako da morate planirati test koji se može s obzirom na vaš polazak s brzim preokretom za rezultate. Ako ispunite ove uvjete, nećete podlijegati nikakvim karantenskim mjerama. Naravno, stvari se mogu promijeniti, stoga provjerite hrvatsku web stranicu na engleskom jeziku COVID-19, kao i web stranicu američkog veleposlanstva u Hrvatskoj kako biste bili u toku.

Tagovi: Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli, američki turisti, hrvatski turizam, Zrinka Marinović, Hotel Excelsior, Peter Obad
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE