GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: ZB aktiv dobitnik tjedna

Fondovi: ZB aktiv dobitnik tjedna
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2012 / 19:18
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog su tjedna trideset i dva od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježila porast vrijednosti udjela.

Ukupno je osam fondova poraslo za više od jedan posto, a trideset i osam fondova bilježi tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od 8,44 posto do -7,41 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili ZB aktiv kojem je vrijednost udjela porasla za 8,44 posto i Erste Total East sa porastom od 6,44 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Ilirika Gold kojem je vrijednost pala za -7,41 posto a slijedi ga AC Rusija sa padom od -2,86 posto. Najveći tjedni rast kod mješovitih fondova ostvario je ZB global koji je porastao za 2,89 posto a slijedi ga PBZ Global fond sa porastom od 2,10 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Raiffeisen Prestige kojem je vrijednost udjela smanjena za -2,35 posto a slijedi ga Raiffeisen Balanced sa padom od -1,68 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je OTP euro obveznički koji je porastao za 0,19 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od %2B0,15 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je PBZ Bond fond kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,15 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa padom od -1,11 posto. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od %2B0,43 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći prinos od 16,86 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je porastao za 9,81 posto. Kod obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za 14,31 posto, odnosno Locusta Cash koji bilježi prinos od %2B3,59 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od 15,08 posto i Raiffeisen World te NFD Aureus New Europe koji su ostvarili rast od 12,11 odnosno 11,87 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 8,17 posto i HI-balanced koji bilježi rast od 5,95 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za %2B12,25 posto, a slijedi ga ZB bond s rastom od 8,82 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash s rastom od 4,11 posto i Agram Euro Cash s prinosom od 4,06 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: ZB aktiv, Raiffeisen Prestige, Ilirika Gold, ZB Global, AC Rusija, Erste Total East, Allianz Portfolio, NFD
PROČITAJ I OVO
Coinbase u debiju dosegao vrijednost od preko 85 milijardi dolara
DOGAĐAJ DANA
Coinbase u debiju dosegao vrijednost od preko 85 milijardi dolara
NEW YORK - Dugoočekivani tržišni debi Coinbasea bio je baš onakav kakvog su mnogi i očekivali. Spektakularan.
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
BEOGRAD – Višednevni rast indeksa Beogradske berze prekinut je danas, a pala je trgovinska aktivnost.
Preminuo Bernard Madoff
IN MEMORIAM
Preminuo Bernard Madoff
NEW YORK - Bernard Madoff, osuđen zbog toga što je vodio najveću poznatu investicijsku prijevaru u povijesti, umro je u srijedu u američkom saveznom zatvoru gdje je služio 150 godina zatvora, objavila je savezna zatvorska uprava.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi blago oslabili, nakon jučerašnjeg skromnog rasta, no uz nešto veći promet, pri čemu su dvije dionice imale milijunski promet - povlaštena Adrisa i Zagrebačke banke.
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
CIJEPLJENJE
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
BERLIN - Njemačka će do ljeta svojim građanima koji su cijepljeni ponuditi potvrdu kojom će, između ostalog, biti omogućeno lakše putovanje, javljaju njemački mediji u srijedu pozivajući se na izvore u vladi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE