GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: ZB aktiv dobitnik tjedna

Fondovi: ZB aktiv dobitnik tjedna
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2012 / 19:18
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog su tjedna trideset i dva od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježila porast vrijednosti udjela.

Ukupno je osam fondova poraslo za više od jedan posto, a trideset i osam fondova bilježi tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od 8,44 posto do -7,41 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili ZB aktiv kojem je vrijednost udjela porasla za 8,44 posto i Erste Total East sa porastom od 6,44 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Ilirika Gold kojem je vrijednost pala za -7,41 posto a slijedi ga AC Rusija sa padom od -2,86 posto. Najveći tjedni rast kod mješovitih fondova ostvario je ZB global koji je porastao za 2,89 posto a slijedi ga PBZ Global fond sa porastom od 2,10 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Raiffeisen Prestige kojem je vrijednost udjela smanjena za -2,35 posto a slijedi ga Raiffeisen Balanced sa padom od -1,68 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je OTP euro obveznički koji je porastao za 0,19 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od %2B0,15 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je PBZ Bond fond kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,15 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa padom od -1,11 posto. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od %2B0,43 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći prinos od 16,86 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je porastao za 9,81 posto. Kod obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za 14,31 posto, odnosno Locusta Cash koji bilježi prinos od %2B3,59 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od 15,08 posto i Raiffeisen World te NFD Aureus New Europe koji su ostvarili rast od 12,11 odnosno 11,87 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 8,17 posto i HI-balanced koji bilježi rast od 5,95 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za %2B12,25 posto, a slijedi ga ZB bond s rastom od 8,82 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash s rastom od 4,11 posto i Agram Euro Cash s prinosom od 4,06 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: ZB aktiv, Raiffeisen Prestige, Ilirika Gold, ZB Global, AC Rusija, Erste Total East, Allianz Portfolio, NFD
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale prema 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale prema 74 dolara
LONDON - Cijene na tržištu nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržitima prema 74 dolara zbog nesklonosti ulagača riziku koja je poduprla dolar i obnove većine proizvodnje u američkom dijelu Meksičkog zaljeva nakon dva uragana.
Zagrebačka burza: Najveći dnevni pad CROBEX-a od travnja 2020.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Najveći dnevni pad CROBEX-a od travnja 2020.
ZAGREB - Rasprodaje na azijskim burzama početkom ovog tjedna prelile su se i na europske burze, a indirektno i na domaće tržište kapitala. Dionički indeks CROBEX pao je 1,5 posto, što je njegov najveći dnevni pad od travnja prošle godine, kada je izbijanje pandemije izazivalo znatne oscilacije tržišta.
HAKOM: Željeznicom prevezeno više putnika i robe nego 2020., robe više nego 2019.
ŽELJEZNICA
HAKOM: Željeznicom prevezeno više putnika i robe nego 2020., robe više nego 2019.
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine prevezeno 3,38 milijuna putnika ili dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je robe prevezeno 3,73 milijuna tona ili 1,7 posto više, podaci su regulatorne agencije HAKOM.
Dolar ojačao; investitori neskloni riziku
FOREX
Dolar ojačao; investitori neskloni riziku
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak prema košarici šest ključnih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su se investitori na početku novoga tjedna okrenuli američkoj valuti koju percipiraju sigurnim utočištem u nesigurnom okruženju.
Hanfa: Porasla izloženost Hrvatske rizicima
RIZICI
Hanfa: Porasla izloženost Hrvatske rizicima
ZAGREB - Oporavak je neizvjestan, jako dugo smo pod niskim kamatama, cijene obveznica i dionica su na povijesno najvišim razinama, a svijet i centralne banke već razmišljaju kako povući višak likvidnosti iz sustava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE