GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: NFD Aureus US Algorithm gubitnik tjedna s padom od 6,91 posto

Fondovi: NFD Aureus US Algorithm gubitnik tjedna s padom od 6,91 posto
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2012 / 17:29
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog je tjedna pedeset i pet od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela. Ukupno je šest fondova poraslo za više od jedan posto, a jedanaest fondova bilježi tjedni pad veći od jedan posto.

Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od 1,64 posto do -6,91 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili Prospectus JIE kojem je vrijednost udjela porasla za 1,64 posto i NFD Aureus BRIC sa porastom od 1,48 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, zabilježio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost pala za 6,91 posto a slijedi ga Platinum Global Opportunity sa padom od -2,23 posto. Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je ZB global koji je porastao za 1,26 posto a slijedi ga ICF Balanced sa porastom od 1,02 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je OTP uravnoteženi kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,57 posto a slijedi ga Agram Trust sa padom od -1,12 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je ZB bond koji je porastao za 0,70 posto a slijedi ga OTP euro obveznički sa porastom od %2B0,17 posto. Najveći pad u grupi obvezničkih zabilježio je Erste Bond kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,79 posto a slijedi ga PBZ Bond fond sa padom od -0,68 posto. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od %2B0,45 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 18,52 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je porastao za 10,21 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički (14,09 posto), odnosno Locusta Cash (3,51 posto).

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od 15,09 posto i Raiffeisen World te HPB WAV DJE koji su ostvarili rast od 12,22 odnosno 12,00 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od %2B8,07 posto i HI-balanced koji bilježi rast od %2B6,26 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za %2B11,21 posto, a slijedi ga ZB bond s rastom od %2B8,66 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash s rastom od %2B4,10 posto i Agram Euro Cash s prinosom od %2B4,05 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: NFD Aureus US Algorithm, Prospectus JIE, Raiffeisen World, ZB euroaktiv, NFD Aureus BRIC, OTP uravnoteženi, Allianz Portfolio, ZB global
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar EI u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar EI u fokusu
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio rast indeksa i nešto bolji promet.
Butković: Razmišlja se o pokrivanju dijela fiksnih troškova povremenim prijevoznicima
TROŠKOVI
Butković: Razmišlja se o pokrivanju dijela fiksnih troškova povremenim prijevoznicima
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je nakon sjednice Vlade da se razmišlja o plaćanju dijela fiksnih troškova povremenim prijevoznicima.
Mraz nanio veliku štetu francuskoj proizvodnji vina
ŠTETE
Mraz nanio veliku štetu francuskoj proizvodnji vina

PARIZ - Travanjski mraz prouzročio je štetu u francuskim vinogradima koja bi mogla smanjiti proizvodnju vina gotovo za trećinu, upozorila je u četvrtak agencija za plaćanja u poljoprivredi FranceAgriMer, pozivajući se na procjene proizvođača vina.

Euro blago ojačao pred poruke sa sjednice ECB-a
FOREX
Euro blago ojačao pred poruke sa sjednice ECB-a
LONDON - Dolar se u četvrtak zadržao blizu najniže razine u sedam tjedana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, a euro je blago ojačao uoči današnje sjednice Europske središnje banke (ECB), koju investitori čekaju radi daljnjih smjernica.
Njemačka planira nabavku 30 milijuna doza Sputnjika V
CJEPIVO
Njemačka planira nabavku 30 milijuna doza Sputnjika V
BERLIN - Njemačka namjerava naručiti ukupno 30 milijuna doza ruskog cjepiva Sputnjik V, priopćeno je u četvrtak nakon razgovora premijera savezne pokrajine Saska i ruskog ministra zdravstva u Moskvi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE