GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: Ilirika Gold uvjerljivi dobitnik tjedna

Fondovi: Ilirika Gold uvjerljivi dobitnik tjedna
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2012 / 16:44
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog je tjedna četrdeset i sedam od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela.

Ukupno je pet fondova poraslo za više od jedan posto, a deset fondova bilježi tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B4,40 posto do -8,30 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili Ilirika GOLD kojem je vrijednost udjela porasla za 4,40 posto i KD Victoria s porastom od 1,37 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Erste Adriatic Equity kojem je vrijednost pala za -3,18 posto a slijedi ga PBZ I-Stock sa padom od -1,90 posto. Najveći tjedni rast kod mješovitih fondova ostvario je KD Balanced koji je porastao za 2,24 posto a slijedi ga ZB global sa porastom od %2B1,17 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Erste Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -8,30 posto a slijedi ga Raiffeisen Balanced sa padom od -2,02 posto. Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je ZB bond koji je porastao za 0,36 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od 0,17 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Erste Bond kojem je vrijednost udjela smanjena za -4,03 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa padom od -0,68 posto. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od 0,21 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 16,98 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je ostvario prinos od %2B10,33 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za %2B13,89 posto, odnosno Locusta Cash za %2B3,44 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od 14,70 posto i Raiffeisen World te HPB WAV DJE koji su ostvarili rast od 14,36 odnosno 13,27 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 7,98 posto i HI-balanced koji bilježi rast od 7,21 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond koji je porastao za 8,56 posto, a slijedi ga OTP euro obveznički s rastom od 7,99 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash s rastom od 4,12 posto i Agram Euro Cash s prinosom od 4,03 posto.

www.hrporfolio.hr

Tagovi: Ilirika Gold, NFD Aureus US Algorithm, Erste Adriatic Equity, Erste Balanced, Erste Bond, KD Balanced, Platinum Cash
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale prema 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale prema 74 dolara
LONDON - Cijene na tržištu nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržitima prema 74 dolara zbog nesklonosti ulagača riziku koja je poduprla dolar i obnove većine proizvodnje u američkom dijelu Meksičkog zaljeva nakon dva uragana.
Zagrebačka burza: Najveći dnevni pad CROBEX-a od travnja 2020.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Najveći dnevni pad CROBEX-a od travnja 2020.
ZAGREB - Rasprodaje na azijskim burzama početkom ovog tjedna prelile su se i na europske burze, a indirektno i na domaće tržište kapitala. Dionički indeks CROBEX pao je 1,5 posto, što je njegov najveći dnevni pad od travnja prošle godine, kada je izbijanje pandemije izazivalo znatne oscilacije tržišta.
HAKOM: Željeznicom prevezeno više putnika i robe nego 2020., robe više nego 2019.
ŽELJEZNICA
HAKOM: Željeznicom prevezeno više putnika i robe nego 2020., robe više nego 2019.
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine prevezeno 3,38 milijuna putnika ili dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je robe prevezeno 3,73 milijuna tona ili 1,7 posto više, podaci su regulatorne agencije HAKOM.
Dolar ojačao; investitori neskloni riziku
FOREX
Dolar ojačao; investitori neskloni riziku
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak prema košarici šest ključnih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su se investitori na početku novoga tjedna okrenuli američkoj valuti koju percipiraju sigurnim utočištem u nesigurnom okruženju.
Hanfa: Porasla izloženost Hrvatske rizicima
RIZICI
Hanfa: Porasla izloženost Hrvatske rizicima
ZAGREB - Oporavak je neizvjestan, jako dugo smo pod niskim kamatama, cijene obveznica i dionica su na povijesno najvišim razinama, a svijet i centralne banke već razmišljaju kako povući višak likvidnosti iz sustava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE