GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: Ilirika Gold uvjerljivi dobitnik tjedna

Fondovi: Ilirika Gold uvjerljivi dobitnik tjedna
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2012 / 16:44
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog je tjedna četrdeset i sedam od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela.

Ukupno je pet fondova poraslo za više od jedan posto, a deset fondova bilježi tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B4,40 posto do -8,30 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili Ilirika GOLD kojem je vrijednost udjela porasla za 4,40 posto i KD Victoria s porastom od 1,37 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Erste Adriatic Equity kojem je vrijednost pala za -3,18 posto a slijedi ga PBZ I-Stock sa padom od -1,90 posto. Najveći tjedni rast kod mješovitih fondova ostvario je KD Balanced koji je porastao za 2,24 posto a slijedi ga ZB global sa porastom od %2B1,17 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Erste Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -8,30 posto a slijedi ga Raiffeisen Balanced sa padom od -2,02 posto. Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je ZB bond koji je porastao za 0,36 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od 0,17 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Erste Bond kojem je vrijednost udjela smanjena za -4,03 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa padom od -0,68 posto. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od 0,21 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 16,98 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je ostvario prinos od %2B10,33 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za %2B13,89 posto, odnosno Locusta Cash za %2B3,44 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od 14,70 posto i Raiffeisen World te HPB WAV DJE koji su ostvarili rast od 14,36 odnosno 13,27 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 7,98 posto i HI-balanced koji bilježi rast od 7,21 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond koji je porastao za 8,56 posto, a slijedi ga OTP euro obveznički s rastom od 7,99 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash s rastom od 4,12 posto i Agram Euro Cash s prinosom od 4,03 posto.

www.hrporfolio.hr

Tagovi: Ilirika Gold, NFD Aureus US Algorithm, Erste Adriatic Equity, Erste Balanced, Erste Bond, KD Balanced, Platinum Cash
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
BEOGRAD – Višednevni rast indeksa Beogradske berze prekinut je danas, a pala je trgovinska aktivnost.
Preminuo Bernard Madoff
IN MEMORIAM
Preminuo Bernard Madoff
NEW YORK - Bernard Madoff, osuđen zbog toga što je vodio najveću poznatu investicijsku prijevaru u povijesti, umro je u srijedu u američkom saveznom zatvoru gdje je služio 150 godina zatvora, objavila je savezna zatvorska uprava.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi blago oslabili, nakon jučerašnjeg skromnog rasta, no uz nešto veći promet, pri čemu su dvije dionice imale milijunski promet - povlaštena Adrisa i Zagrebačke banke.
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
CIJEPLJENJE
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
BERLIN - Njemačka će do ljeta svojim građanima koji su cijepljeni ponuditi potvrdu kojom će, između ostalog, biti omogućeno lakše putovanje, javljaju njemački mediji u srijedu pozivajući se na izvore u vladi.
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
PROGNOZE
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
ANALIZA - Razine iz 2019. u pogledu broja dolazaka i noćenja turista kao i financijski rezultat koji se odnosi na turističku potrošnju zasigurno neće biti dosegnute.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE