GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: Dobitnik tjedna NFD Aureus MENA s rastom od 1,63%

Fondovi: Dobitnik tjedna NFD Aureus MENA s rastom od 1,63%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2012 / 20:14
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Nakon sedam uzastopnih tjedana u kojima su fondovi bilježili rast, proteklog je tjedna većina fondova pala te je trideset i devet od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela.
Ukupno su četiri fonda porasla za više od jedan posto, a devetnaest fondova bilježi tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od 1,63 posto do -2,57 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili NFD Aureus MENA kojem je vrijednost udjela porasla za 1,63 posto i Prospectus JIE sa porastom od 1,08 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, zabilježio je fond Platinum Global Opportunity kojem je vrijednost pala za -2,55 posto a slijedi ga Raiffeisen Prestige Equity sa padom od -2,12 posto. Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je KD Balanced koji je porastao za 1,16 posto a slijedi ga Agram Trust sa porastom od 0,41 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je Raiffeisen Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -2,57 posto a slijedi ga Raiffeisen Prestige sa padom od -1,81 posto. Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je Erste Bond koji je porastao za 0,23 posto a slijedi ga Capital One sa porastom od %2B0,10 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je PBZ Bond fond kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,55 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa padom od -1,25 posto. Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od %2B1,28 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 18,13 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe, slijede ga HPB WAV DJE i ZB euroaktiv s prinosom od 13,24 odnosno 12,08 posto. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je u ovoj godini porastao za %2B10,43 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za 13,83 posto, odnosno Locusta Cash za %2B3,39 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su NFD Aureus US Algorithm s rastom od 16,62 posto i ZB euroaktiv te Raiffeisen World te koji su ostvarili rast od 15,60 odnosno %2B15,15 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 9,26 i HI-balanced koji bilježi rast od 8,26 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za 10,61 posto, a slijedi ga HPB Obveznički s rastom od %2B9,70 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (4,14) i Agram Euro Cash s prinosom od 4,02 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: NFD Aureus MENA, NFD Aureus New Europe, Platinum Global Opportunity, Raiffeisen Prestige Equity, Raiffeisen Balanced, Capital One, HPB Obveznički
PROČITAJ I OVO
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta, ponajviše cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok podršku tržištima pruža odluka o nastavku poticajne monetarne politike u Kini.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.

Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE