GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondovi: C-Zenit i Ilirika Gold na tjednom vrhu

Fondovi: C-Zenit i Ilirika Gold na tjednom vrhu
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2012 / 12:35
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog je tjedna šezdeset i pet od ukupno osamdeset i šest aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela.
Šest fondova je poraslo za više od jedan posto, a rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od 2,11 posto do -1,00 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili C-Zenit s tjednim rastom od 2,11 posto i Ilirika Gold koji je porastao za 1,90 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond NFD Aureus Bric kojem je vrijednost pala za -0,99 posto a slijedi ga HPB Dionički sa padom od -0,96 posto. Najveći dobitnik kod mješovitih fondova bio je C-Premium kojem je vrijednost udjela porasla za 0,78 posto a slijedi ga ICF Balanced sa porastom od 0,76 posto.

Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond HPB Global kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,00 posto a slijedi ga NFD Aureus Emerging Markets Balanced sa padom od -0,99 posto. Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili OTP euro obveznički (0,26 posto) i HPB Obveznički (0,12 posto). Najveće padove kod obvezničkih fondova imali su Raiffeisen Bonds (-0,70 posto) i PBZ Bond fond (-0,63 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili PBZ Euro Novčani, Agram Euro Cash i Allianz Cash, svi sa porastom od %2B0,07 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 13,31 posto, kod dioničkih fondova ostvario je ZB euroaktiv a slijede ga HPB WAV-DJE i KD Nova Europa s rastom od 12,28 odnosno 11,77 posto. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je HI-balanced koji je porastao za %2B6,91 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli ZB bond za %2B8,65 posto, odnosno Platinum Cash za %2B3,14 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su Raiffeisen World s rastom od 23,03 posto i ZB euroaktiv koji je ostvario rast od 18,00 posto te Platinum Blue Chip s rastom od 17,18 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode HI-balanced (8,23), VB Smart i KD Balanced s rezultatima od 3,40 odnosno od 3,20 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond (10,60 posto), a slijedi ga Capital One s rastom od 3,86 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (4,06) i Agram Euro Cash s prinosom od 3,85 posto.

www.hrportfolio.hr
Tagovi: investicijski fondovi, Ilirika Gold, C-Zenit, HPB Dynamic, NFD Aureus US Algorithm, HPB Dionički, ICF Balanced, OTP euroobveznički, NFD Aureus BRIC, PBZ Bond, Raiffeisen World
PROČITAJ I OVO
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
OTOCI
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
ZAGREB - Ministarstvo turizma najavilo je u subotu da je pokrenulo akciju "hrvatski otoci - COVID free zone" pa će na web stranici www.safestayincroatia.hr uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NFT
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NEW YORK - Zviždač Edward Snowden prikupio je milijune dolara za svoju novinarsku zakladu od prodaje digitalne umjetnosti.
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
TREND
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ukupan broj goveda povećan za 0,7 posto, u odnosu na godinu ranije, svinja za 1,1 posto, dok je broj muznih krava smanjen za 15,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) sa stanjem 1. prosinca 2020. godine.
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
TRŽIŠTE KAPITALA
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
ANALIZA - Za danas vam donosimo pregled dosadašnjih performansi cijena dionica različitih sektora na regionalnom tržištu za 2021. godinu.
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
KRIPTOVALUTE
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
NEW YORK - Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima digitalne imovine: žestoki uzlet dogecoina (DOGE).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE