GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fima Proactive ubedljiv pobednik nedelje

Fima Proactive ubedljiv pobednik nedelje
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2012 / 14:15
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Proteklu nedelju većina investicionih fondova završava u minusu. Od 15 fondova, četiri fondova nedelju završava u plusu, deset ih završava u minusu a jedan fond ima nepromenjenu vrednost

Investicioni fond Fima Proactive beleži odlične rezultate sa rastom od 2.22 odsto i ubedljivo je zauzeo mesto pobednika nedelje, dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u balansirani investicioni fond Triumph Balance koji su na nedeljnom nivou izgubili – 2.22 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine osim pobednika nedelje i nepromenjene vrednosti Kombank Infonda svi ostali fondovi beleže negativne rezultate. Raiffeisen World je na nedeljnom nivou izgubio -1.60 odsto, Ilirika Dynamic -1.58 odsto, Ilirika Global -1.28 odsto, Triumph -0.75 odsto i Ilirika Gold sa padom od -0.63 odsto.

Dva fonda očuvanja vrednosti imovine su proteklu nedelju završili u minusu dok su tri u plusu. Citadel Novčani zabeležio je pad od -0.08 odsto dok je Erste Euro Cash pao za -0.04 odsto. Na pozitivnoj strani su se našli Raiffeisen Cash sa %2B0.22 odsto, Erste Cash %2B0.21 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.16 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže negativne rezultate. Nakon gubitnika nedelje Triumph Balance sa rezultatom -2.22 odsto slede Ilirika Plus sa -0.76 odsto dok je Erste Euro Balanced 35 završio nedelju sa padom od -0.20 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje povećana za 0.68 odsto. Na dan 29.08.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,930,687,263.81 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Cash, dok je najveći pad imao Erste Euro Cash.

Najveći rast

Fima Proactive 1.95%

Raiffeisen Cash 0.22%

Najveći pad

Triumph Balance -2.22%

Raiffeisen World -1.60%

Tagovi: Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Dynamic, Ilirika Global, Raiffeisen World, Triumph Balance, investicioni fondovi
PROČITAJ I OVO
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
Azijska tržišta: Indeksi pali, zabrinjava rast broja zaraženih
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali, zabrinjava rast broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer ulagače zabrinjava daljnji rast broja novozaraženih koronavirusom u svijetu, što bi moglo usporiti oporavak globalnog gospodarstva.
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
PORUKE
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
NEW YORK - Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze skliznuli su danas naniže, a splasnula je i investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE