GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fima Proactive ubedljiv pobednik nedelje

Fima Proactive ubedljiv pobednik nedelje
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2012 / 14:15
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Proteklu nedelju većina investicionih fondova završava u minusu. Od 15 fondova, četiri fondova nedelju završava u plusu, deset ih završava u minusu a jedan fond ima nepromenjenu vrednost

Investicioni fond Fima Proactive beleži odlične rezultate sa rastom od 2.22 odsto i ubedljivo je zauzeo mesto pobednika nedelje, dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u balansirani investicioni fond Triumph Balance koji su na nedeljnom nivou izgubili – 2.22 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine osim pobednika nedelje i nepromenjene vrednosti Kombank Infonda svi ostali fondovi beleže negativne rezultate. Raiffeisen World je na nedeljnom nivou izgubio -1.60 odsto, Ilirika Dynamic -1.58 odsto, Ilirika Global -1.28 odsto, Triumph -0.75 odsto i Ilirika Gold sa padom od -0.63 odsto.

Dva fonda očuvanja vrednosti imovine su proteklu nedelju završili u minusu dok su tri u plusu. Citadel Novčani zabeležio je pad od -0.08 odsto dok je Erste Euro Cash pao za -0.04 odsto. Na pozitivnoj strani su se našli Raiffeisen Cash sa %2B0.22 odsto, Erste Cash %2B0.21 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.16 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže negativne rezultate. Nakon gubitnika nedelje Triumph Balance sa rezultatom -2.22 odsto slede Ilirika Plus sa -0.76 odsto dok je Erste Euro Balanced 35 završio nedelju sa padom od -0.20 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje povećana za 0.68 odsto. Na dan 29.08.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,930,687,263.81 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Cash, dok je najveći pad imao Erste Euro Cash.

Najveći rast

Fima Proactive 1.95%

Raiffeisen Cash 0.22%

Najveći pad

Triumph Balance -2.22%

Raiffeisen World -1.60%

Tagovi: Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Dynamic, Ilirika Global, Raiffeisen World, Triumph Balance, investicioni fondovi
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE