" /> "> Film "Goli" Tihe K. Gudac s važnim nagradama u Beogradu | SEEbiz.eu

Film "Goli" Tihe K. Gudac s važnim nagradama u Beogradu

Film
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2015 / 08:54
Autor: Tihe K. Gudac s važnim nagradama u Beogradu
BEOGRAD - U Beogradu je večeras dodjelom nagrada završen 62. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), na kojem su hrvatski autori osvojili nekoliko značajnih priznanja, a među ostalima se izdvojio film "Goli" Tihe K. Gudac.
U regionalnoj selekciji žiri je nagradio za najbolji dugometražni dokumentarni film "Potrošeni" Boruta Šeparovića, a srednjemetražni dokumentarac "Pravi čovek za kapitalizam" Dušana Moraveca.

U kategoriji kratkog metra nagrađeni su za dokumentarni film "Eoha" Vladimira Perovića, igrani "Šetač" Filipa Mojzeša, animirani "Levitacija" Marka Meštrovića, studentski "Neki od nas" Anje Kavić, te u kategoriji eksperimentalnog filma "Amnezijak na plaži" Dalibora Barića.

Nagradu za režiju dobila je Tiha K. Gudac za film "Goli", kojim je i otvoren ovogodišnji BFDKF, za scenarij "Ljubavna Odiseja" Tatjana Božić i Aleksander Goekjian, montažu - film Silvane Menđušić "Naslovnica" i "Rakijaški dnevnik" Damira Čučića, fotografiju - "Rakijaški dnevnik" i "Autofokus" Boris Poljak, a za produkciju - "Goli", "Prolaz za Stelu" i "Ljubavna odiseja" Nenad Puhovski.

Film "Goli" Tihe K. Gudac je, po broju glasova gledatelja, dobio i nagradu publike na BFDKF, pa se po ukupno osvojenim priznanjima izdvaja u regionalnoj selekciji.

Posebno priznanje za produkciju dobili su Vera Robić Škarica, te Hrvatski filmski savez, nagradu za dizajn zvuka - "Amnezijak na plaži" Tomislav Babić, a za muziku - "Rakijaški dnevnik" Goran Štrbac.

U međunarodnoj selekciji debitantskih dugometražnih dokumentaraca kao najbolje nagrađeno je ostvarenje "15 ćoškova sveta" Zuzane Solakievič, a specijalno priznanje pripalo je filmu "Vrijeme za dremku" Karoline Plat.

U domaćoj selekciji za najbolji dugometražni dokumentarac žiri je nagradio "Logbook Serbistan" Želimira Žilnika, a u kategoriji srednjemetražnog dokumentarnog filma "U mraku" Gorana Stankovića.

U kategoriji kratkog metra nagrađeni su za najbolji dokumentarac "Koreni zla" Želimira Gvardiola, igrani film "Crtani" Dušana Babića, animirani "Joy & Joy" Giusepea Belavie, studentski - "If i had it my way i would never live" Marka Grbe Singa, te eksperimentalni "Veče uz radio" Miloša Tomića.

Specijalno priznanje žirija pripalo je Puriši ?orđeviću za film "Čedo, oženi me!".

Tijekom 62. BFDKF od 23. ožujka u četiri dvorane prikazano je 96 filmova u tri natjecateljske kategorije i nekoliko desetina u pratećem programu, a organizatori su zadovoljni osjetno većom pažnjom publike nego prethodnih godina, što tumače povratkom festivalskom konceptu u kojem su zastupljene sve forme dokumentarnog filma.
Tagovi: Tiha K. Gudac, Borut Šeparović, Silvana Menđušić, Damir Čučić, Filip Mojzeš, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE