GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fiat: L-zero kreće krajem maja

Fiat: L-zero kreće krajem maja
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2012 / 17:01
Autor: SEEbiz / Beta
KRAGUJEVAC - Kompanija Fiat automobili Srbija zaposlila je tokom ovog meseca 97 novih radnika, u skladu sa predviđenim planom zapošljavanja u 2012.
Većina novozaposlenih je angažovana za pripremu početka serijske proizvodnje novog modela automobila "L-zero" koja je planirana za kraj maja.

FAS je saopštio da se privodi kraju rekonstrukcija fabrike - pogon "Karoserija" je kompletiran, a "Montaža" i "Lakirnica" će biti završeni u roku od mesec dana.

"U prvoj fazi proizvodićemo model sa pet sedišta, a serijska proizvodnja tog automobila je planirana da počne krajem maja 2012. godine", rekao je generalni direktor FAS-a Antonio Ferrara krajem prošle godine prilikom posete najviših državnih zvaničnika fabrici u Kragujevcu.

Razlog za posetu delegacije fabrici 13. decembra 2011. godine bio je zvanično obeležavanje proizvodnje probne serije modela L-zero, u skladu sa prethodno definisanim planom.

"Trenutno smo u završnoj fazi realizacije investicija u vrednosti od 940 miliona evra. Ova fabrika se gradi u skladu sa svetskim standardima i predstavljaće jednu od najmodernijih Fiatovih fabrika", izjavio je direktor za poslovni razvoj "Fiat-Chryslera" i generalni direktor "Iveca" Alfredo Altavilla.

"Nastavljamo sa zapošljavanjem, po planu da do kraja 2012. brojimo 2.400 zaposlenih. Uveren sam da u ovoj fazi ništa ne može zaustaviti ovaj projekat", rekao je on.

Kako bi projekat bio realizovan u skladu sa neophodnim standardima, tokom narednih meseci, FAS će nastaviti da traga za kvalifikovanim pojedincima, koji nakon zapošaljavanja prolaze kroz dodatne sveobuhvatne trening programe kreirane u skladu sa zahtevima radnog mesta, stepenom kvalifikacija i drugim unapred definisanim kriterijumima.
Tagovi: Fiat, Fiat automobili Srbija, L-zero, Iveco, Alfredo Altavilla
PROČITAJ I OVO
Brnjac: Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična
TESTOVI
Brnjac: Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična
ZAGREB -  Još prošle godine krenuli su s izradom projekta ‘Stay safe in Croatia’, koji se sastoji od svih epidemioloških mjera i standarda za sve turističke sektore i djelatnosti. Zasad imaju 12.000 dodijeljenih oznaka ‘Stay safe in Croatia’.
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
RUDNICI
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
BOR – Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Zijin, pošto je proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu, saopštila je danas kompanija Zijin.
Zrće će odsad promovirati outdoor turizam
NOVI ISKORAK
Zrće će odsad promovirati outdoor turizam
NOVALJA - Trendovi u turizmu nesumnjivo su se promijenili, gostima više nije dovoljno sunce, more i ugostiteljska ponuda, nego sve više i češće odmore provode aktivno se baveći sportovima na otvorenom.
Domaći proizvođači: Prodaju se jabuke prskane zabranjenim fungicidom
UPOZORENJE
Domaći proizvođači: Prodaju se jabuke prskane zabranjenim fungicidom
ZAGREB - Proizvođač jabuka Željko Ledinski, inače predsjednik Kriznog stožera pri Hrvatskoj voćarskoj zajednici, upozorava na opasne voćke.
Njemački turistički sektor ne očekuje oporavak ove godine
OČEKIVANJA
Njemački turistički sektor ne očekuje oporavak ove godine
BERLIN - Njemačka turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE