GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fiat dobija dobavljače u januaru

Fiat dobija dobavljače u januaru
DOBAVLJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2011 / 20:20
Autor: SEEbiz / Blic / Novosti
KRAGUJEVAC - Nekadašnja kragujevačka kasarna "Grošnica“ već od januara naredne godine će biti mesto na kom će raditi dobavljači Fabrike automobila Srbija. Takve su bar najave.
Kako će više od 80 odsto svih delova (sem motora), kragujevački proizvođač vozila kupovati od dobavljača u Srbiji, prema planu menadžmenta ove firme najvažniji partneri će im se naći već na nekoliko kilometara od mesta gde će sa traka biti „skinut“ prvi, probni komadi novog modela automobila.

“Ukupno će se na prostoru „Grošnica“ izgraditi hale sedam velikih dobavljača. Prvi svoj objekat podiže „Promo magneto komponet“, zatim Johnson Controls, HTL, SIGIP, „Magneti marelli“...To su oni proizvođači čiji su delovi veoma gabaritni i čija bi doprema, zbog velikog kapaciteta fabrike, sa većih udaljenosti, bila dosta složenija”, kaže Aleksandar Ljubić, član UO FAS.

U industrijskoj zoni Grošnica biće četiri fabrike Johnnson Control, SIGIT, PMC, i HTL ukupne površine hala od 40.000 kvadratnih metara i one će zapošljavati oko hiljadu radnika. Još tri fabrike ukupne površine 20.000 kvadrata biće instalirane na matičnoj lokaciji od kojih su dve u vlasništvu „Magneti Marellija“. Kooperanti će da prave sedišta, instrument table, plastične delove, branike, izduvne sisteme i druge delove za automobilsku industriju.

Inače, „Fiat“ planira da od proizvođača autodelova u Srbiji kupuje pet odsto komponenata koje su mu potrebne na globalnom nivou.

Ljubić otkriva i da su svi delovi za novi model koji će se praviti u Kragujevcu, već prošli prva, takozvana laboratorijska ispitivanja i da će uskoro biti testirani i u prototipu vozila.
Tagovi: Fiat, Magneti Marelli, Johnson Controls, Fiat automobili Srbija
PROČITAJ I OVO
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE