GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evropska turistička komisija i Mindhaus ujedinjuju snage kako bi procenili osećaj za domaća i putovanja unutar Evrope

Evropska turistička komisija i Mindhaus ujedinjuju snage kako bi procenili osećaj za domaća i putovanja unutar Evrope
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2020 / 14:45
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Sa ciljem boljeg razumevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom COVID-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i MINDHAUS su predstavili istraživački projekat za procenu stanja putovanja u zemlji i unutar Evrope kroz detaljno istraživanje tržišta i uvid u ponašanje potrošača.

Situacija izazvana pandemijom virusa COVID-19 i ograničavanje putovanja u cilju sprečavanja širenja pandemije, imale su značajan uticaj na turistički sektor širom Evrope. Razmere ove krize su nepredvidive, a uticaj se osetio u svim evropskim zemljama. Procenjuje se da će u 20201. godini pad poseta turističkim destinacijama u Evropi biti 54%. Evropske zemlje su ublažile ograničenja, iako je pandemija i dalje prisutna. Kako bi se efektivno podržale evropske destinacije u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

Fokus projekta će biti na praćenju osećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta2 u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji. Ključni izveštaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomesečnom izveštaju počev od septembra 2020. godine.

Eduardo Santander, Izvršni direktor Evropske turističke komisije, izjavio je povodom pokretanja projekta: “Sada je ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi kako bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave njihove strategije za oporavak. Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa MINDHAUS-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko meseci”.

“Ujedno je čast i priznanje za naš tim da radimo sa Evropskom turističkom komisijom i da podržavamo evropske destinacije i turistički sektor, kako bismo bolje razumeli “novu normalnost” i krenuli ka brzom oporavku kroz ova veoma turbulentna vremena,“ rekao je Theofilos Kyratsoulis, MINDHAUS Generalni menadžer.

Evropska turistička komisija je izabrala MINDHAUS da sprovede ovaj projekat, uzimajući u obzir obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske Unije sa ciljem podrške u oporavku turizma u Evropi.

Tagovi: Evropska turistička komisija, Theofilos Kyratsoulis, putovanja, Eduardo Santander, Mindhaus
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE