GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 07:09
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Osim što je Elon Musk dao novi optimizam investitorima u bitcoin, najavivši nedavno da će Tesla ponovno početi prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja, tijekom proteklih je dana stigla još jedna pozitivna vijest vezana uz kriptovalute.

Amazon je, naime, objavio oglas za posao u kojem ističu da traže "Voditelja proizvoda digitalnih valuta i blockchaina".

U opisu posla navodi se da će novi stručnjak, kojeg eventualno zaposle, raditi na inovacijama u sustavu plaćanja najvećeg internetskog trgovca na svijetu. Novi će zaposlenik raditi u timu za zaprimanje i iskustvo plaćanja, a mora se dobro razumjeti u blockchain, distribuirane zapise (ledger), digitalne i kriptovalute, a u konačnici će biti zadužen i za razvoj novih mogućnosti plaćanja te s time povezanu strategiju.

Ovakav opis posla mnogima znači samo jedno – Amazon razmišlja o tome da uključi kriptovalute u svoj sustav i počne ih primati kao redovno sredstvo plaćanja. Te je navode potvrdila i jedna insiderica iz kompanije, poručivši kako bi Amazon već do kraja ove godine mogao početi prihvaćati plaćanja bitcoinom. Ovdje nije riječ, prema njezinim tvrdnjama, o projektu ispitivanja je li moguće prihvatiti kriptovalute kao valutu, već o strateškoj odluci i integralnom dijelu Amazonovog funkcioniranja u budućnosti, tj. da je to već "riješena stvar" koju je naredio osobno Jeff Bezos. Projekt je navodno "već spreman za pokret".

Ova vijest odjeknula je kriptozajednicom pa je u samo jednom danu vrijednost bitcoina (ali i drugih vodećih kriptovaluta) značajno porasla.

Bitcoin je, kao i nakon nedavnih Muskovih najava, dobio nešto preko 10% na cijeni, a profitirali su i ethereum, ADA (cardano), pa čak i dogecoin. Time se tržište kriptovaluta nakon više tjedana letargije i silaznog trenda polako vratilo "u zeleno". Na valu ovog optimizma cijena bitcoina ponovno se, nakon mjesec i pol, približila razini od 40.000 dolara.

Tagovi: Amazon, bitcoin, kriptovalute, Tesla, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE