GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 07:09
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Osim što je Elon Musk dao novi optimizam investitorima u bitcoin, najavivši nedavno da će Tesla ponovno početi prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja, tijekom proteklih je dana stigla još jedna pozitivna vijest vezana uz kriptovalute.

Amazon je, naime, objavio oglas za posao u kojem ističu da traže "Voditelja proizvoda digitalnih valuta i blockchaina".

U opisu posla navodi se da će novi stručnjak, kojeg eventualno zaposle, raditi na inovacijama u sustavu plaćanja najvećeg internetskog trgovca na svijetu. Novi će zaposlenik raditi u timu za zaprimanje i iskustvo plaćanja, a mora se dobro razumjeti u blockchain, distribuirane zapise (ledger), digitalne i kriptovalute, a u konačnici će biti zadužen i za razvoj novih mogućnosti plaćanja te s time povezanu strategiju.

Ovakav opis posla mnogima znači samo jedno – Amazon razmišlja o tome da uključi kriptovalute u svoj sustav i počne ih primati kao redovno sredstvo plaćanja. Te je navode potvrdila i jedna insiderica iz kompanije, poručivši kako bi Amazon već do kraja ove godine mogao početi prihvaćati plaćanja bitcoinom. Ovdje nije riječ, prema njezinim tvrdnjama, o projektu ispitivanja je li moguće prihvatiti kriptovalute kao valutu, već o strateškoj odluci i integralnom dijelu Amazonovog funkcioniranja u budućnosti, tj. da je to već "riješena stvar" koju je naredio osobno Jeff Bezos. Projekt je navodno "već spreman za pokret".

Ova vijest odjeknula je kriptozajednicom pa je u samo jednom danu vrijednost bitcoina (ali i drugih vodećih kriptovaluta) značajno porasla.

Bitcoin je, kao i nakon nedavnih Muskovih najava, dobio nešto preko 10% na cijeni, a profitirali su i ethereum, ADA (cardano), pa čak i dogecoin. Time se tržište kriptovaluta nakon više tjedana letargije i silaznog trenda polako vratilo "u zeleno". Na valu ovog optimizma cijena bitcoina ponovno se, nakon mjesec i pol, približila razini od 40.000 dolara.

Tagovi: Amazon, bitcoin, kriptovalute, Tesla, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Europska komisija odobrila Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.
ODOBRENI SVI PROGRAMI
Europska komisija odobrila Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.
ZAGREB - Tramišak: Republika Hrvatska među prvim je državama Europske unije kojima su odobreni svi programi za novo programsko razdoblje, a Integrirani teritorijalni program s više od milijardu i pol eura omogućit će daljnja ulaganja u razvoj, zelenu tranziciju i boljitak životnog standarda za sve naše građane.
Biden potpisao zakon koji onemogućuje veći štrajk u teretnom željezničkom prometu
POTEZI
Biden potpisao zakon koji onemogućuje veći štrajk u teretnom željezničkom prometu

WASHINGTON - Joe Biden je u petak potpisao zakon koji nameće kolektivni ugovor američkom teretnom željezničkom prometu i ujedno sprječava veći štrajk koji bi mogao biti veoma štetan za gospodarstvo Sjedinjenih Država.

Zagrebačka burza: Velika transakcija dionicama Spana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Velika transakcija dionicama Spana
ZAGREB - Zagrebačka je na kraju radnog tjedna ipak iznjedrila ponešto optimizma.
Stabilan tempo zapošljavanja u SAD-u u studenome
TRŽIŠTE RADA
Stabilan tempo zapošljavanja u SAD-u u studenome
WASHINGTON - Dinamika zapošljavanja u SAD-u u studenome se zadržala blizu prosjeka u prethodna tri mjeseca, a stabilna je bila i stopa nezaposlenosti, pokazalo je u petak izvješće ministarstva rada.
Velik interes za početne pakete eurokovanica, prvi dan ih prodano 155 tisuća
STIŽE EURO
Velik interes za početne pakete eurokovanica, prvi dan ih prodano 155 tisuća
ZAGREB - Prvi dan prodaje početnih paketića eurokovanica s hrvatskom nacionalnom stranom, u četvrtak u poslovnicama banaka, Fine i Hrvatske pošte kupljeno ih je ukupno 155.233, a unatoč velikom interesu, na šalterima nisu zabilježene veće gužve.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE