GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.: Jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj

Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.: Jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj
FONDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 09:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.) je prije 29. studenoga 2021. poslovalo pod imenom PBZ Invest d.o.o.

Osim promjene naziva Društva, promijenili su se i nazivi fondova kojima društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. upravlja, a Privredna banka Zagreb d.d., također član Intesa Sanpaolo Grupe, ostala je i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

O snazi korporativnog poslovanja, kao i o najsuvremenijoj ponudi investicijskih proizvoda najbolje govori podatak da je Društvo efikasno poslovalo u Republici Hrvatskoj pod imenom PBZ Invest d.o.o. više od dva desetljeća, a od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi.

Kontinuirani rast kroz inovacije, visoki profesionalni i stručni standardi te proces poslovanja po načelima održivosti, povjerenja i inovativnosti, glavne su odlike djelovanja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., drugog najvećeg društva za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24% . Društvo u ovom trenutku upravlja s više od 5,4 milijardi kuna imovine kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja, a dobitnik je i brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity, PBZ D-START, PBZ Bond i PBZ Conservative 10 .

Promjena imena i dizajna logotipa klijentima nije uzrokovala nikakve dodatne promjene te su oni zadržali sva prava i obveze koje proizlaze iz postojećih ugovora s PBZ Investom. Klijenti Društva mogu i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, kao i putem društva Hrportofolio d.o.o., kojem je društvo Eurizon Asset Management Croatia delegiralo poslove distribucije.

„Već više od dva desetljeća ovo Društvo stvara i upravlja investicijskim rješenjima kojima želimo zadovoljiti potrebe više od 65.000 naših klijenata u Hrvatskoj. Još od 2013. godine u poslovnim procesima našeg Društva primjenjujemo vrijednosti, znanja i najbolje prakse Eurizona. Drago nam je što ćemo pod našim novim imenom, Eurizon Asset Management Croatia i nadalje s velikom predanošću, na domaće tržište donositi još više novih inovativnih proizvoda, fokusirani na potrebe naših klijenata, naših partnera i zajednice u kojoj poslujemo“, ističe Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

„Eurizon je izrazito usmjeren na jačanje međunarodne prisutnosti u Europi i svijetu pri čemu Hrvatska predstavlja važan dio naše razvojne strategije u istočnoj Europi. Zaista smo ponosni na naš supsidijar Eurizon Asset Management Croatia, koja je važna okosnica hrvatske industrije upravljanja imovinom. Ovaj proces rebrandinga označava važnu prekretnicu na putu zbližavanja naših tvrtki i snažno vjerujemo da će nam ovaj korak omogućiti unaprjeđenje ponude i usluga klijentima u Hrvatskoj, kojima ćemo donijeti još više međunarodnog iskustva i stručnosti“, izjavio je Saverio Perissinotto, glavni izvršni direktor Eurizona.

Eurizon Capital SGR je kontinuiranim rastom kroz inovacije u više od 35 godina poslovanja zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom . Posluje kroz deset upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih podružnica, prodajnih ureda, vanjske distribucije i suradnji s partnerima. Eurizon je prisutan i u Aziji preko supsidijara Eurizon Capital (HK) Limited u Hong Kongu, te s preko 49% vlasničkog udjela u društvu Penghua Fund Management . Zajedno s društvom Penghua Fund Management Eurizon je na kraju rujna 2021. upravljao s 562 milijarde eura imovine .

1 Izvor: HANFA, na dan 30.9.2021
2 Izvor: HANFA i Društvo, na dan 30.9.2021.
3 Izvor: Udruženje investicijskih fondova pri HGK. Više detalja o nagradama možete pronaći na internetskoj stranici Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. http://www.eurizoncapital.com/hr.
4 Eurizon je na razini 11 prema Broadridgeu prema imovini pod upravljanjem na kraju kolovoza 2021.
5 Penghua Fund Management je upravljao sa 130 milijardi eura imovine na dan 30.9.2021.
6 Izvor: Eurizon, na dan 30.9.2021.

Fotografija:  Eurizon Asset Management Croatia 
Tagovi: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., PBZ Invest, Marin Hrešić
PROČITAJ I OVO
Predstavljanje Hrvatske na sajmu New York Travel Adventure Show
TURIZAM
Predstavljanje Hrvatske na sajmu New York Travel Adventure Show
NEW YORK - Hrvatska turistička zajednica i njezino Predstavništvo u SAD-u predstavljaju hrvatsku turističku ponudu na sajmu New York Travel Adventure Show, koji se 28. i 29. siječnja održava u New Yorku.
Što tržište očekuje od Feda?
OČEKIVANJA
Što tržište očekuje od Feda?
NEW YORK - Federalne rezerve i dalje su u fokusu investitora širom svijeta, a posebno u SAD-u.
Petrol najveći krivac za tjedni pad Ljubljanske borze
LJSE
Petrol najveći krivac za tjedni pad Ljubljanske borze
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj je burzi indeks SBITOP prošli tjedan skliznuo za trećinu postotka, nakon što su dionice Petrola pale za 2,65 posto.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, splasnuli recesijski strahovi
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, splasnuli recesijski strahovi
LONDON - Svjetska su tržišta prošloga tjedna znatno porasla, a recesijski strahovi kao da su splasnuli.
Od danas nove cijene cigareta
CIGARETE
Od danas nove cijene cigareta
ZAGREB - Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama, promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta, s datumom važenja od 29. siječnja 2023. godine, piše 24 sata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE