GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ether prvi put iznad 4.000 dolara

Ether prvi put iznad 4.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 10:23
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Druga najpopularnija kriptvaluta ethereum uzletjela je danas iznad razine od 4.000 dolara.

Ether, digitalni token Ethereum blockchaina, porastao je gotovo 7% u posljednja 24 sata na 4.141,99 USD do 3:40 ujutro po ET-u, prema Coin Metricsu. Sada ima ukupnu tržišnu vrijednost 476,3 milijarde dolara, upola manje od kapitalizacije bitcoina koji ukupno vrijedi 1,1 bilijuna dolara.

Jednom u sjeni bitcoina, ether je u posljednje vrijeme zabilježio snažne dobitke, jer ulagači traže povraćaj prema drugim kriptovalutama. Bitcoin je u travnju pao preko 2%, dok je eter porastao više od 40%. Cijelo kripto tržište trenutno vrijedi preko 2,5 milijarde dolara, prema CoinMarketCap-u, na temeljima sve većeg zanimanja za taj prostor.

Glavni investitori i neki korporativni kupci poput Tesle navalili su na bitcoin početkom ove godine, promatrajući digitalni novčić kao potencijalnu zaštitu od inflacije jer središnje banke širom svijeta tiskaju novac kako bi olakšale ekonomije pod utjecajem koronavirusa. Velike banke s Wall Streeta poput Goldman Sachs i Morgan Stanley također su nastojale svojim bogatim klijentima pružiti izloženost bitcoinima.

Mreža Ethereum, koju su 2013. godine osnovali Vitalik Buterin i mnoštvo drugih programera, omogućuje ljudima da na njemu grade aplikacije. Ether je matična valuta mreže.

Bitcoin i ether slični su po tome što su obje digitalne valute. Ali oni imaju svoje razlike.

Iako njegovi zagovornici bitcoin smatraju čuvarom vrijednosti sličnom zlatu, Ethereum želi stvoriti neku vrstu decentraliziranog interneta koji ne održavaju niti jedne središnje vlasti.

Formirana je osnova za sve popularniji trend u kripto svijetu poznat kao "decentralizirano financiranje", čiji je cilj ponovno stvaranje tradicionalnih financijskih proizvoda s blockchain tehnologijom, distribuiranim računalnim sustavom koji podupire mnoge kriptovalute.

Ethereum također ima koristi od porasta NFT-a ili nezamjenjivih tokena, digitalnih sredstava dizajniranih da predstavljaju vlasništvo nad jedinstvenim virtualnim predmetima poput umjetnosti i sportskih suvenira.

Tagovi: ether, ethereum, kriptovalute, Vitalik Buterin, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE