GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ether prvi put iznad 4.000 dolara

Ether prvi put iznad 4.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 10:23
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Druga najpopularnija kriptvaluta ethereum uzletjela je danas iznad razine od 4.000 dolara.

Ether, digitalni token Ethereum blockchaina, porastao je gotovo 7% u posljednja 24 sata na 4.141,99 USD do 3:40 ujutro po ET-u, prema Coin Metricsu. Sada ima ukupnu tržišnu vrijednost 476,3 milijarde dolara, upola manje od kapitalizacije bitcoina koji ukupno vrijedi 1,1 bilijuna dolara.

Jednom u sjeni bitcoina, ether je u posljednje vrijeme zabilježio snažne dobitke, jer ulagači traže povraćaj prema drugim kriptovalutama. Bitcoin je u travnju pao preko 2%, dok je eter porastao više od 40%. Cijelo kripto tržište trenutno vrijedi preko 2,5 milijarde dolara, prema CoinMarketCap-u, na temeljima sve većeg zanimanja za taj prostor.

Glavni investitori i neki korporativni kupci poput Tesle navalili su na bitcoin početkom ove godine, promatrajući digitalni novčić kao potencijalnu zaštitu od inflacije jer središnje banke širom svijeta tiskaju novac kako bi olakšale ekonomije pod utjecajem koronavirusa. Velike banke s Wall Streeta poput Goldman Sachs i Morgan Stanley također su nastojale svojim bogatim klijentima pružiti izloženost bitcoinima.

Mreža Ethereum, koju su 2013. godine osnovali Vitalik Buterin i mnoštvo drugih programera, omogućuje ljudima da na njemu grade aplikacije. Ether je matična valuta mreže.

Bitcoin i ether slični su po tome što su obje digitalne valute. Ali oni imaju svoje razlike.

Iako njegovi zagovornici bitcoin smatraju čuvarom vrijednosti sličnom zlatu, Ethereum želi stvoriti neku vrstu decentraliziranog interneta koji ne održavaju niti jedne središnje vlasti.

Formirana je osnova za sve popularniji trend u kripto svijetu poznat kao "decentralizirano financiranje", čiji je cilj ponovno stvaranje tradicionalnih financijskih proizvoda s blockchain tehnologijom, distribuiranim računalnim sustavom koji podupire mnoge kriptovalute.

Ethereum također ima koristi od porasta NFT-a ili nezamjenjivih tokena, digitalnih sredstava dizajniranih da predstavljaju vlasništvo nad jedinstvenim virtualnim predmetima poput umjetnosti i sportskih suvenira.

Tagovi: ether, ethereum, kriptovalute, Vitalik Buterin, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE