GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste plavi mirovinski fondovi kupili 89,6 posto dionica Ville Dubrovnik

Erste plavi mirovinski fondovi kupili 89,6 posto dionica Ville Dubrovnik
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Erste Plavi mirovinski fondovi su od Dogus Croatia i nizozemskog Maritimusa kupili 89,60 posto hotelske tvrtke Villa Dubrovnik te najavili da će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Erste plavi mirovinski fondovi su s Dogus Croatia te društvom Martimus B.V., koje je osnovano u Nizozemskoj, dana 10. kolovoza sklopili "Share sale and purchase agreement", sukladno kojemu stječu ukupno 743.685 redovnih dionica odnosno 89,60 posto dionica hotelijersko-turističke tvrtke Villa Dubrovnik.

Kako su time Erste plavi mirovinski fondovi neposredno stekli dionice Ville Dubrovnik koje prelaze prag od 25 posto dionica, za njih je sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dubrovačke tvrtke.

Ponuditelji će, u roku propisanom odredbama Zakona, objaviti ponudu za preuzimanje Ville Dubrovnik, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), navodi se u objavi na Burzi, u kojoj se ne navodi vrijednost transakcije.

Dionice Ville Dubrovnik su u drugoj polovici lipnja ove godine uvrštene na Zagrebačku burzu.

Temeljni kapital te hotelsko-turističke tvrtke iznosi nešto više od 83 milijuna kuna, a podijeljen je na 830.019 redovnih dionica, nominalne vrijednost 100 kuna.

Po zadnjim podatcima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), nizozemski Martimus B.V. je držao 51 posto dionica Vile Dubrovnik, a Dogus Croatia 38,60 posto. Manji vlasnički udio ima i država, koja putem Centra za restrukturiranje i prodaju drži 6,13 posto, a preostalih nešto više od četiri posto dionica imaju mali dioničari.

Po podatcima iz današnje objave, u kupnji 89,60 posto dionica Ville Dubrovnik sudjeluje nekoliko Erste Plavi obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Tako je sklapanjem ugovora s Dogus Croatia i Maritimusom najveći udio u Villi Dubrovnik od 85,78 stekao Erste Plavi obvezni mirovinski fond kategorije B, dok su manje udjele stekli - Erste plavi obvezni mirovinski fond kategorije A; Erste Plavi Expert - dobrovoljni mirovinski fond; Zatvoreni dobrovoljni cestarski mirovinski fond; Erste zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond, Nestle zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond; Policijski zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond te Pošta zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond.

Tagovi: Erste plavi, Villa Dubrovnik, Martimus B.V., Dogus Grupa
PROČITAJ I OVO
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
RUDARENJE
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
NEW YORK - Energetski i hardverski zahtjevan proces verifikacije transakcija na bitcoinovom blockchainu, poznat i kao rudarenje, u svojoj biti je kompliciran, obično skup, a isplativ tek ako imate relativno jeftinu struju i a zarađene bitcoine prodajete kada im je cijena povoljna.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
ŠANGAJ – Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje vrlo oprezno jer je ulagače razočarao sporiji rast kineskog gospodarstva nego što se očekivalo, dok je dolar blago ojačao prema košarici valuta.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi nastavili uspon četvrti tjedan zaredom, pri čemu su porasle cijene dionica u svim sektorima, no uz manji promet nego tjedan ranije.
Svjetska tržišta: Snažan tjedni rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Snažan tjedni rast indeksa
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna snažno porasle, drugi tjedan zaredom, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima banaka, pa su inflacijski pritisci i skorašnje zaoštravanje monetarne politike pali u drugi plan.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna blago pala, nakon gotovo neprestanog rasta od početka rujana, dok se tečaj eura odmaknuo od najniže razine u 14 mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE