GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste Asset Managementu najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima

Erste Asset Managementu najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2017 / 16:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Erste Asset Management dobitnik je godišnje nagrade "Top of the Funds" za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2016., a nagrade su u četvrtak dodijeljene u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK dodjeljuje godišnje nagrade najboljim investicijskim fondovima i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima, a ove su godine nagrade dodijeljene u sedam kategorija.

Nagrada za najbolji eurski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom pripala je PBZ Euro Novčanom fondu, kojim upravlja PBZ Invest, dok je Auctor Cash, kojim upravlja Auctor Invest, dobitnik nagrade za najbolji kunski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.

Nagrada za najbolji mješoviti otvoreni investicijski fond s javnom ponudom pripala je fondu HPB Global, kojim upravlja HPB Invest, a najbolji dionički otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je Erste Adriatic Equity, kojim upravlja Erste Asset Management.

Dobitnik nagrade za najbolji obveznički otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je PBZ Bond fond, kojim upravlja PBZ Invest, a najbolji posebni otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je Fond Raiffeisen Dynamic, kojim upravlja Raiffeisen Invest, izvijestili su iz HGK.

"Posebno smo zadovoljni porastom broja građana koji štede i ulažu u fondove. Tijekom 2016. godine više od 10.000 novih građana počelo je ulagati u investicijske fondove, tako da ih je krajem godine bilo više od 200.000, a njihova imovina u investicijskim fondovima tijekom 2016. povećana je za više od 20 posto te je na kraju godine iznosila više od osam milijardi kuna", istaknuo je predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK Hrvoje Krstulović.
Naveo je i kako je imovina u dugoročnim investicijskim fondovima (nenovčanim) porasla za 59 posto.

"Ove informacije upućuju na trend pristupa građana tržištu kapitala putem investicijskih fondova, čime se približavamo načinu štednje i dugoročnog ulaganja u razvijenijim zemljama EU i SAD-u", kazao je Krstulović.

U povodu Svjetskog dana investicijskih fondova, koji se obilježava 19. travnja, u Hrvatskoj već treću godinu zaredom HGK i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima organiziraju niz edukativno-informativnih događanja radi podizanja svijesti građana o važnosti dugoročne štednje, a i podizanja razine financijske pismenosti, istaknuo je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić.
HGK će i dalje nastaviti pružati potporu Udruženju društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK koje okuplja 22 društva, a ona, pak, upravljaju 21 milijardom kuna u 121 investicijskom fondu, ističu iz HGK.

Tagovi: Erste Asset Management, Hrvoje Krstulović, Raiffeisen Dynamic, HPB Global, HPB Invest, PBZ Invest
PROČITAJ I OVO
Dobri rezultati kompanija podržali Wall Street
RAST
Dobri rezultati kompanija podržali Wall Street
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima niza kompanija i solidnom, premda usporenom, rastu američkog gospodarstva.
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
BEOGRAD – Tipično letnje zatišje vladalo je danas na Beogradskoj berzi, uz slab promet i mirovanje referentnih indesa.
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
ZAGREB - Vrhunac sezone objave poslovnih rezultata donio je nešto optimizma na Zagrebačku burzu.
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
DOBRE VIJESTI
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
ZAGREB - Turistički radnici i svi ostali vezani uz tu industriju strahovali su da bi se odlaskom Hrvatske u crveno mogao smanjiti broj rezervacija i turističkih dolazaka.
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
DEMANTI
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje i tamošnja Turistička zajednica u četvrtak su opovrgnuli napise po kojima je Festival "Austrija goes Zrce" bio leglo zaraze za najmanje 94 Austrijanca oboljelih od covida-19, ističući da je u njihovoj karanteni sada 12 pozitivnih, ali nitko nije iz Austrije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE