GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Energopetrol: Smanjen gubitak u prvom polugodištu

Energopetrol: Smanjen gubitak u prvom polugodištu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2014 / 09:44
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Energopetrol d.d. Sarajevo ostvario je u prvom polugodištu ove godine neto gubitak od 5,3 miliona KM, što je manje nego u istom periodu prethodne godine kad je poslovao s gubitkom od 7,0 miliona KM.
Energopetrol je za prvih pola godine ostvario poslovne prihode od 80,0 miliona KM, a što je blago povećanje u odnosu na prethodnu godinu kada su prihodi iznosili 79,1 milion KM.

Na povećanje poslovnih prihoda uticao je rast prodaje i na domaćem i na stranom tržištu. Kompanija je u istom periodu ostvarila poslovne rashode od 83,4 miliona KM, u odnosu na 84,8 miliona KM u istom periodu prošle
godine.

Na smanjenje poslovnih rashoda najviše su uticali manji troškovi plaća i ostalih ličnih primanja zaposlenih koji su iznosili 8,8 miliona KM u
odnosu na 9,2 miliona KM godinu ranije.

Gubitak od poslovnih aktivnosti iznosio je 3,4 miliona KM i manji je nego u istom prošlogodišnjem periodu kada je iznosio 5,7 miliona KM.

Tagovi: Energopetrol, Ina, MOL
PROČITAJ I OVO
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE