GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Energoinvest razmatra izdavanje obveznica na Istanbulskoj burzi

Energoinvest razmatra izdavanje obveznica na Istanbulskoj burzi
OBVEZNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2014 / 09:39
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Delegacija Istanbulske burze jučer se, u okviru posjete Sarajevskoj burzi, susrela i sa predstavnicima "Energoinvesta“, jedne od kompanija sa index-a SASX-10.
Tokom razgovora, dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske burze i Adnan Serhat Gorgun, direktor sektora za listing, marketing i prodaju Istanbulske burze, predstavii su okvire međusobne strateške suradnje, te efekte te suradnje na kompanije sa domaćeg tržišta kapitala mr Enesu Čengiću, direktoru Energoinvesta i njegovim saradnicima.

Na ovom sastanku diskutirano je o mogućnostima dualnog listinga dionica Energoinvesta na burzi u Istanbulu, pored već postojećeg listinga na Sarajevskoj burzi. U tom kontekstu je posebno naglašen potencijalno pozitivan efekt na likvidnost ovih dionica na oba tržišta.

Razgovaralo se i o mogućnosti izdavanja korporativnih obveznica Energoinvesta preko turskog tržišta kapitala, a akcent je stavljen i na Istanbulsku burzu u ulozi posrednika pri uspostavljanju i dogovaranju novih oblika suradnje između Energoinvesta i turskih kompanija srodnog profila.

Posjeta predstavnika Sarajevske i Istanbulske burze “Energoinvestu” jedan je od bitnih koraka strateškog partnerstva dviju berzi u nastojanju prevazilaženja nedostataka domaćeg tržišta kapitala.
Tagovi: Energoinvest, Istanbulska burza, Sarajevska berza, Tarik Kurbegović, Enes Čengić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ingra gubitnica dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ingra gubitnica dana, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su Crobex indeksi pali drugi dan zaredom, uz skroman promet, dok su u fokusu ulagača bila poslovna izvješća domaćih kompanija za treće tromjesečje.
Vlada će sudjelovati na dražbi za brod koji se gradi u 3. maju
DRAŽBA
Vlada će sudjelovati na dražbi za brod koji se gradi u 3. maju

ZAGREB - Vlada je u četvrtak odlučila da će putem Ministarstva financija sudjelovati na dražbi i predati ponudu za kupnju broda koji se gradi u riječkom 3. maju, te će predati početnu ponudu od 142,1 milijuna kuna.

Dolar stabilan, investitori oprezni pred sjednicu ECB-a
FOREX
Dolar stabilan, investitori oprezni pred sjednicu ECB-a
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak nije zabilježio veće promjene u odnosu na drugih šest najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok su investitori na oprezu uoči današnje sjednice Europske središnje banke (ECB), a brinu ih i nova zatvaranja gospodarstava u Europi zbog Covida-19.
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu i europskim tržištima dan prije, jer se ulagači plaše usporavanja oporavka globalnog gospodarstva zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u svijetu.
Wall Street potonuo više od 3 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street potonuo više od 3 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica oštro pale, treći dan zaredom, zbog strahovanja da će snažan rast broja oboljelih od koronavirusa dovesti do strogih restriktivnih mjera, a time i usporavanja oporavka svjetskog gospodarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE