GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

El Pais i Voz Populi hvale Beograd

El Pais i Voz Populi hvale Beograd
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2015 / 18:15
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Španski listovi El Pais i Voz Populi objavili su članke o Beogradu u kojima se srpska prestonica preporučuje kao top destinacija u Evropi.
Novinar El Paisa Karlos Paskal (Carlos Pascual) u članku opisuje rutu kojom se kretao tokom nedavnog boravka u Beogradu i ističe svoje utiske prilikom obilaska Beogradske tvrđave, centra grada, Knez Mihajlove ulice, Skadarlije, Savamale, Zemuna.

Uz preporuku za program "Na kafi kod knjeginje Ljubice" preporučuje posetu beogradskim festivalima, događajima i muzejima a posebno Muzeju Nikole Tesle, Ive Andriće i Muzeju istorije Jugoslavije.

Beogradske kafane opisuje kao svojevrsnu instituciju, a opisujući atmosferu i energiju Beograda, Paskal kaže da u srpskoj prestonici niko više ne govori o prošlosti već samo o budućnosti, te da je naš glavni grad ne samo istorijsko raskršće, već i centar trenda, kulture, dizajna, festivala ali i zabave.

Članak novinar završava poznatim citatom Duška Radovića - "Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno."

Drugi članak, objavljen pod naslovom "Beograd, najživlji grad u Evropi" u španskom listu Voz Populi, a novinarka Noelia Fereiro (Noelia Ferreiro) piše da je "glasan, siv i divno razbarušen, Beograd jedinstven grad".

"Ne zaslepljujuće lep kao drugi evropski gradovi, ali sa karakterom koji vas dojmi od prvog trenutka", piše ta novinarka.

Kao "ikone" Beograda, Noelia ističe beogradske reke, Kalemeganski park i tvrđavu, Trg Republike, Narodni muzej i Narodno pozorište, i Hram svetog Save, najveći pravoslavni hram u Evropi.

"U centru grada, Skadarlija, boemski kutak sa kafanama čuva estetiku 19. veka, i takmiči se sa Savamalom na obalama Save. Na drugoj strani Dunava je Zemun, stari grad koji datira iz vremena austrougarskog carstva a koj je danas romantičan i ušuškani kraj", navedeno je u članku.

Veliki utisak tokom posete Beogradu na ovu novinarku je ostavio živopisni ambijent akvatorija beogradskih reka koji poredi sa Barselonom, i projekat "Beograd na vodi".

"Beograd je grad koji nikada ne spava". Večera je uvek propraćena živom muzikom, radnje su otvorene sedam dana u nedelji, a podugačka je i lista klubova za sve ukuse: ljubitelje džeza, elektronske i tradicionalno srpske. Ako na ovo dodamo da je ulaz slobodan a piće vrlo jeftino.. šta još možete poželeti?", piše Voz Populi a prenosi Turistička organizacija Srbije.

Tagovi: El Pais, Voz Populi, Beograd, Savamala, Duško Radović, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BAKAR
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da će zahvaljujući novootvorenom rudniku „Čukaru Peki“ kod Bora, Srbija „u nekom trenutku“ postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi.
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi na kraju tjedna Crobex indeksi su blago ojačali, no uz vrlo skroman obujam trgovanja, jer nema poticajnih poslovnih vijesti koje bi potaknule veću aktivnosti investitora.
Dolarov indeks u blagom minusu
FOREX
Dolarov indeks u blagom minusu
LONDON - Dolar je u petak blago oslabio prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su investitori bili nešto skloniji valutama koje percipiraju rizičnijima nakon dobrih vijesti iz Kine.
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
GUBICI
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
ZAGREB - Svinjogojci u ovome trenutku po jednom tovljeniku od 120 kilograma gube 600, a tovljači junadi po grlu od oko 600 kilograma i 2500 kuna, alarmantne su brojke koje ovih dana iznose hrvatski stočari, piše u petak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE