GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eksplodirao promet na Beogradskoj berzi

Eksplodirao promet na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2018 / 19:53
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet na Beogradskoj berzi danas je eksplodirao, nadmašivši u dinarskom iznosu protivvrednost od 10 miliona evra, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, a zabeleženo je i stabilno trgovanje akcijama uz rast oba berzanska indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,22 milijarde dinara (10,3 miliona evra).

Indeks BELEX15 je skočio za 0,6 posto na 749,30 poena, a blago se oporavio i BELEXline, koji je zaključen na 1.555 poena.

Najprometnija akcija je bio Aerodrom „Nikola Tesla" sa iznosom od 5,8 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 1.695 dinara, što je za četvrtinu procenta niže nego na prethodnom trgovanju.

Solidno trgovanje, od 4,8 miliona dinara, ostvarile su i akcije Jedinstva iz Sevojna po nepromenjenoj ceni od 5.050 dinara, dok je kompanija iz istog grada, Impol Seval, zabeležila rast cene od čak 5,0 procenata na 3.151 dinar uz realizaciju od 4,3 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je takođe ojačala za 0,1 posto do nivoa od 687 dinara, a istrgovana je za 0,7 miliona dinara.

Akcije Energoprojekt holdinga su se stropoštale za 7,5 odsto na 680 dinara, i zabeležile su promet u iznosu 0,5 miliona dinara.

Među dobitnicima dana su bile obične akcije Komercijalne banke s rastom cene od 4,1 odsto na 2.141 dinar, uz trgovanje vredno 0,1 milion dinara, dok je u „crvenom" zaključen vranjski Alfa plam s minimalnim padom cene na 33.990 dinara, uz realizaciju od približno 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 30,23 odsto, i to u kupovini 3,96, a u prodaji 56,49 procenata.

Dve serije dinarskih obveznica Republike Srbije istrgovane su u ukupnom iznosu od 1,2 milijarde dinara, pri čemu je serija RSO18171, koja dospeva u januaru 2023. godine, zabeležila promet od 1,0 milijarde dinara. Strani investitori su u prometu državnih dužničkih hartija učestvovali sa udelom od 7,47 procenata.

Tagovi: Brogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Jedinstvo Sevojno, Energoprojekt Holding, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:JESV, BSE:ENHL
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE