GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD kofinansirala kupovinu SBB-a

EBRD kofinansirala kupovinu SBB-a
FINANSIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2014 / 15:03
Autor: SEEbiz / Beta
LONDON -  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kofinansirala je transakciju u kojoj je američka investiciona kompanija KKR kupila SBB/Telemah.

Kako se navodi na satju EBRD, transakcija preuzimanja tog operetara sa poslovanjem u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji vredi do jedne milijarde evra, a EBRD je u njoj učestvovao sa do 50 miliona evra.

EBRD je ocenila da će preuzimanje grupe SBB/Telemah povećati konkurenciju u telekomunikacionom sektoru Jugoistočne Evrope i podstaći širenje te regionalne telekomunikacione i medijske kompanije.

Očekuje se i da će ta kupovina podstaći interesovanje drugih globalnih firmi za preuzimanje preduzeća istočne Evrope.  SBB-Telemah grupa ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.  Na čelu SBB - Srpske kablovske mreže ostao je tim predvodjen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji je zadržao vlasnički udeo u SBB-Telemah grupi.

Kompanija KKR je polovinom oktobra 2013. preuzela SBB/Telemah grupu od kompanije Mid Europe partners (Europa Partners). To je prva direktna investicija kompanije KKR u Jugoistočnoj Evropi. EBRD je postala manjinski vlasnik grupe SBB/Telemah 2007. godine, kada je većinski vlasnik postao Mid Mid Europa Partners.

Tagovi: SBB, Telemach, EBRD, Dragan Šolak, KKR, Mid Europa partners
PROČITAJ I OVO
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
RASPRODAJA
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
FRANKFURT - Stoxx600 je tijekom tjedna izgubio otprilike 12,7%, što je najgore od listopada 2008. u jeku globalne financijske krize.
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE