GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DUUDI u najam nudi 14 državnih stanova u Zagrebu

DUUDI u najam nudi 14 državnih stanova u Zagrebu
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2015 / 16:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 25. veljače prikupljat će ponude za najam 14 državnih stanova u Zagrebu, a za koje se iznosi mjesečne najamnine kreću od 187 kuna do 1.542 kune po metru četvornom.
Najveće se početne mjesečne najamnine od 1.542 i 1.450 kuna traže za stanove od 103 odnosno 96,6 metara četvornih u Šubićevoj ulici, a najmanja od 187 kuna za najmanji stan u toj ponudi, od 12,47 metara četvornih u Wickerhauserovoj ulici na prvom katu, pokazuju podaci iz javnog poziva za najam tih stanova koje je DUUDI u srijedu objavio na svojim web stranicama.

DUUDI je pritom objavio i tablicu s popisom stanova, njihovim lokacijama, površinom i mjesečnom najamninom, iznosom jamčevine te datumima i vremenom kada se stanovi mogu pogledati.

To je ujedno drugi poziv DUUDI-ja za najam stanova u Zagrebu, a nakon što je na prvom lanjskom iskazan veliki interes te je početkom listopada u najam i dano 18 od tada oglašenih 20 državnih stanova.

Kao i prije, tako i sada zainteresirane fizičke osobe trebaju dostaviti pisane ponude za stan za koji su zainteresirani, a ako su zainteresirani za više njih posebno za svaki stan. Ponude se dostavljaju na adresu DUUDI-ja u Dežmaovoj ulici u Zagrebu do 25. veljače do 12 sati nakon čega će biti i javno otvaranje ponuda.

S najpovoljnijim ili ponuditeljima koji ponude najveće iznose mjesečne najamnine za svaki pojedini stan sklopit će ugovor na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet, a svi su ponuditelji dužni uplatiti i jamčevinu za pojedini stan.

Osim najamnine, ponuditelji se obvezuju plaćati i sve troškove režija te održavanja stanova, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog, a ne smiju ga ni iznajmljivati.

Uz dva spomenuta stana u Šubićevoj ulici, s većom površinom je još i stan u Bužanovoj ulici od 84 metara četvornih, za koji se početno traži mjesečna najamnina od 1.260 kuna, dok se za četiri-pet stanova površine između 40 do 60 metara četvornih traži najamnina u rasponu od 600 do oko 900 kuna.

Najmanju površinu od 12,47 kvadrata ima stan u Wickerhauserovoj ulici na prvom katu za koji je početna najamnina 187 kuna, a u rangu malih stanova su i suterenski stanovi u ulicama Pavla Hatza sa 17,55 metara četvornih te Bužanovoj s 19 metara četvornih te stan u Rapskoj ulici od 22,13 metara četvornih.

Općenito, većina stanova nalazi se u užem središtu Zagreba, odnosno Šubićevoj, Ilici, Tomićevoj, Zvonimirovoj, Pavla Hatza itd., a na različitim su katovima, od podruma i suterena preko prizemlja do najviše šestog kata.
Tagovi: DUUDI, najam stanova, stanovi, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Markotić: Ovo će nam skratiti sezonu
RAST BROJA ZARAŽENIH
Markotić: Ovo će nam skratiti sezonu
ZAGREB - Talijanska odluka prema kojoj povratnici s ljetovanja u Hrvatskoj moraju na testiranje za ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. Krunoslava Capaka dio je specijalnog rata kojem je cilj da Talijani svoje godišnje odmore ipak provode u Italiji.
Turska lira tone sve dublje, a poniranje će se nastaviti
POTONUĆE
Turska lira tone sve dublje, a poniranje će se nastaviti
ANKARA - Turska lira od početka je godine potonula 23 posto u odnosu na dolar, a dio analitičara vjeruje da će se taj trend nastaviti.
Već 20 država naručilo velike količine ruskog cjepiva
CJEPIVO
Već 20 država naručilo velike količine ruskog cjepiva
ZAGREB - Nakon što je Rusija registrirala prvo cjepivo protiv Covida-19 na svijetu, Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je da još nije dobila dovoljno podataka da provede evaluaciju novog cjepiva.
Brnjac: Turističke brojke su iznenađujuće dobre
POZITIVNO
Brnjac: Turističke brojke su iznenađujuće dobre
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostovala je na HRT-u te govorila o stanju u hrvatskom turizmu usred pandemije koronavirusa.
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi prekinuli trodnevni niz
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi prekinuli trodnevni niz
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u četvrtak je prekinulo niz od tri uzastopna dana rasta, indeksi su blago oslabili, dok je likvidnost nešto ojačala, iako se i dalje zadržala na vrlo skromnim razinama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE