GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DUUDI prodaje zlato i druge oduzete pokretnine

DUUDI prodaje zlato i druge oduzete pokretnine
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2015 / 17:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 13. svibnja prikuplja ponude za kupnju više različitih oštećenih predmeta od zlata i drugih pokretnina, poput dentalnih legura te jednog teretnog vozila, a koji su postali državna imovina nakon što su trajno oduzeti u pravomoćno okončanim sudskim procesima.
Natječaj je DUUDI u srijedu oglasio na svojim web stranicama, a ukupna procijenjena vrijednost zlatnih predmeta, legura i teretnog vozila je oko 628,6 tisuća kuna.

Iz DUUDI-ja se doznaje da su zlato na sličan način natječajem već prodavali krajem prošle jeseni, a kao i tada i sada se svi predmeti prodaju po sistemu 'viđeno-kupljeno' te će prednost imati oni ponuditelji koji ponude najvišu cijenu.

Za sve se zlatne predmete navodi da su oštećeni i da nisu za osobnu uporabu nego su iskoristivi jedino kao sirovina za daljnju proizvodnju i kao polovni nakit koji treba popraviti, a i njihova vrijednost je procijenjena kao 'lom zlato'.

Uz popis je za većinu tih predmeta postavljena i fotografija, a ukupna procijenjena vrijednost oglašenih prvih 13 predmeta od zlata na popisu, među kojima ima i nakita i drugih predmeta, pa i od srebra, a koji se prodaju skupno je 121,6 tisuća kuna.

DUUDI prodaje i desetak zlatnih i srebrnih predmeta te dentalnih legura, čija se ukupna procijenjena vrijednost kreće oko 481 tisuću kuna.

Procijenjena vrijednost teretnog vozila marke Iveco Dialy, proizvodnja 2001., koji se može pogledati u Puli, nešto je malo više od 26 tisuća kuna. Vozilo je u neispravnom vrlo lošem stanju, neispravnog akumulatora uslijed čega nije moguće provjeriti stanje kilometara niti ispravnost motora, navodi iz DUUDI-ja u kojem popravak procjenjuju na oko 13,7 tisuća kuna.

Svi zainteresirani moraju uz ponudu za kupnju priložiti i dokaz o uplaćenoj jamčevini, a u tekstu natječaja navodi se i da su novčana sredstva ostvarena od te prodaje prihod državnog proračuna.

Osim tog natječaja, DUUDI je u srijedu objavio i natječaje za najam tri državna stana u Splitu, Dubrovniku i Mokošici, kao i natječaj za zakup 35 državnih poslovnih prostora na obali, za što sve ponude također prikuplja do 13. svibnja.

Oglašeni poslovni prostori za zakup nalaze se u Drnišu, Opatiji, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Splitu, Stonu i Šibeniku, za što će prednost također imati oni ponuditelji koji ponude najvišu cijenu i obvežu se da će u tim prostorima obavljati one djelatnosti koje su navedene uz svaki od tih prostora.

Tagovi: DUUDI, zlato, pokretnine
PROČITAJ I OVO
Brnjac: Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična
TESTOVI
Brnjac: Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična
ZAGREB -  Još prošle godine krenuli su s izradom projekta ‘Stay safe in Croatia’, koji se sastoji od svih epidemioloških mjera i standarda za sve turističke sektore i djelatnosti. Zasad imaju 12.000 dodijeljenih oznaka ‘Stay safe in Croatia’.
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
RUDNICI
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
BOR – Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Zijin, pošto je proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu, saopštila je danas kompanija Zijin.
Zrće će odsad promovirati outdoor turizam
NOVI ISKORAK
Zrće će odsad promovirati outdoor turizam
NOVALJA - Trendovi u turizmu nesumnjivo su se promijenili, gostima više nije dovoljno sunce, more i ugostiteljska ponuda, nego sve više i češće odmore provode aktivno se baveći sportovima na otvorenom.
Domaći proizvođači: Prodaju se jabuke prskane zabranjenim fungicidom
UPOZORENJE
Domaći proizvođači: Prodaju se jabuke prskane zabranjenim fungicidom
ZAGREB - Proizvođač jabuka Željko Ledinski, inače predsjednik Kriznog stožera pri Hrvatskoj voćarskoj zajednici, upozorava na opasne voćke.
Njemački turistički sektor ne očekuje oporavak ove godine
OČEKIVANJA
Njemački turistički sektor ne očekuje oporavak ove godine
BERLIN - Njemačka turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE